2x oesters om dubbel zo veel te genieten
Delen per e-mail
Het is niet omdat we de eindejaarsperiode in beperkte kring doorbrengen, dat we ons moeten inhouden op culinair vlak. Aarzel dus niet om jezelf en je naasten te trakteren op een plateautje Rockefeller oesters, of een bereiding met champagnesaus. Of waarom niet beide?! En bekijk het positief: minder volk betekent meer oesters om van te smullen...
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Rockefeller oesters:
16 oesters
1 teentje knoflook
30 g spinazie
3 lente-uitjes, in ringen
bosje peterselie
2 tl citroensap
40 g geraspte Parmezaanse kaas
scheutje Pastis (anijslikeur)
60 g paneermeel
30 g boter, op kamertemperatuur
olijfolie
zout
Gepocheerde oesters:
16 oesters
2 el fijngehakte bieslook
250 ml champagne
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el witte wijnazijn
125 ml room
50 g koude boter, in blokjes
peper en zout
Zo maak je het
Rockefeller oesters
1. verwarm de oven voor op 220°C. Doe de gepelde look, spinazie, lente-ui, peterselie, citroensap, anijsdrank en boter in een blender en mix glad.
2. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Open de oesters en leg ze in de halve schelp op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Duw de folie tegen de randen van de schelpen zodat ze mooi rechtop blijven staan. Verdeel het spinaziemengsel over de oesters en lepel er wat van het parmezaanmengsel op. Zet 8 à 10 minuten in de oven.
Gepocheerde champagne-oesters
1. open de oesters, vang het vocht op in een pan en verwijder het oestervlees. Giet de Champagne bij het oestervocht en voeg het sjalotje en de azijn toe. Breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en schuim eventueel af met een lepel.
2. Giet het vocht door een zeef. Breng opnieuw aan de kook en roer er de blokjes boter onder. Voeg de room en de oesters toe en laat 1 minuut sudderen.
3. Leg de gepocheerde oesters terug in de schelp, giet er wat van het champagnevocht over en bestrooi met de bieslook. Serveer meteen.”
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Snacken zonder schuldgevoel? Het kan: van wortel-rozijnenkoekjes tot bananen-perenmuffins
Gezond snacken? Het kan. Haleluja. En het goede nieuws is dat je niet hoeft in te boeten op smaak. Geniet van deze drie lekkernijen met groenten en fruit zonder een schuldgevoel. -
PREMIUM
Feest in een glas: bartender Philip creëert 3 verfijnde (en simpele!) kerstcocktails
-
Multimedia
Slechte wifi? Deze toestellen versterken je signaal tot in het kleinste kamertje
Je wifinetwerk is op zijn sterkst in de onmiddellijke buurt van je draadloze router. Hoe verder in de woning, hoe minder sterk je signaal vervolgens wordt. Als dat problematisch is, kan je het bereik uitbreiden met een wifi repeater. We bekeken enkele populaire modellen. -
-
Een hoorntje voor jou en een bolletje voor Fifi: Ben & Jerry’s verkoopt ijs voor honden
Veel hondenbaasjes weten dat hun favoriete viervoeter wel een ijsje lust. Jammer genoeg kunnen ze er flink ziek van worden. Daarom bedacht Ben & Jerry’s een slimme oplossing: ijs speciaal voor honden. Het merk lanceert ineens twee nieuwe smaken: pompoen met koekjes en pindakaas met pretzels. -
Sparen
Na de tariefverhogingen bij sommige banken: hoe gemakkelijk is het om over te stappen?
KBC kondigde begin deze maand al aan dat ze een aantal van haar tarieven fors optrekt. Ook bij andere banken zijn er belangrijke wijzigingen. Maar wat als u daar als klant niet mee akkoord gaat? Kan u dan gemakkelijk overstappen en is daar ook een kostprijs aan verbonden? Spaargids.be belicht de werking van de (gratis) bankoverstapdienst. -
PREMIUMGoed Gevoel
Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om je kerstdiner gezond en schuldvrij te houden: “Wat dacht je van wraps als voorgerecht?”
-
PREMIUM
Geen indigestie tijdens de feestdagen? Sandra Bekkari vertelt hoe je in 4 makkelijke stappen gezonder eet én deelt haar gezonde guilty pleasures
De truc tegen indigestie tijdens deze feestdagen? Tussen kerst en nieuw gezond eten. En nee, gezond hoeft niet saai te zijn. Leg dat strenge stemmetje in je hoofd gerust het zwijgen op. Deze eindejaarsperiode mag je milder worden: voor jezelf én je eetgewoonten. Hoe? Deze tips en gezonde receptjes van Sandra Bekkari helpen je op weg. “Als je nu één ding uit je eetpatroon schrapt, laat het dan het gekke idee zijn dat je ‘geen koolhydraten mag eten’.”