1. Onze spaghettispecialist Lara proeft de befaamde bolognese van Den Trol: "Zijn de rood-witte placemats een slecht voorteken?"
  PREMIUM

  Onze spaghetti­spe­ci­a­list Lara proeft de befaamde bolognese van Den Trol: "Zijn de rood-wit­te placemats een slecht voorteken?"

  Na stoofvlees, vol-au-vent en frieten moet spaghetti bolognese wel het favoriete gerecht van alle Vlamingen zijn. Reken Lara Laporte daar maar bij: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Deze week op het menu? Den Trol in Schoten, een bruine kroeg met een fanatieke fanbase die vooral de spaghetti prijst. Maar is Lara ook overtuigd? Alle andere reviews lees je hier.
 1. 3 'Croque Mathieus' uit het nieuwe boek van Bazart-frontman Mathieu Terryn (26) “Ik hou van alles wat tussen twee snedes brood past”
  PREMIUM

  3 'Croque Mathieus' uit het nieuwe boek van Ba­zart-front­man Mathieu Terryn (26) “Ik hou van alles wat tussen twee snedes brood past”

  Is croq-’n-roll het nieuwe rock-’n-roll? Mathieu Terryn (26) noemt zijn nieuw boek ‘Croquestar’ een ‘pamflet over vettige fret’. Verwacht dan ook geen klassiek kookboek, maar veel inspiratie, sfeer en een blik op Mathieus filosofie over eten, die overigens vrij simpel is: ‘Everything I like fits between two slices of bread’. Croques met een knipoog dus. De Bazart-frontman geeft alvast drie recepten prijs.
 2. World Veggie Day: 38 Belgische restaurants schakelen een week lang over op veggie aanbod. “Beter voor onze planeet en even smaakvol”

  World Veggie Day: 38 Belgische restau­rants schakelen een week lang over op veggie aanbod. “Beter voor onze planeet en even smaakvol”

  Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de winkel. 38 bekende en minder bekende Belgische restaurants zullen een week lang extra vegetarische gerechten aanbieden op het platform Deliveroo. Zo toverde Ellis Burgers de klassieker ‘Mexican Pepper Burger’ om tot de ‘Crazy Red Veggie Burger’.
 3. Maakt de bolognese van De Monk z’n reputatie waar? Reviewer Lara: “Het was zo lauw dat de kaas weigerde te smelten”
  PREMIUM

  Maakt de bolognese van De Monk z’n reputatie waar? Reviewer Lara: “Het was zo lauw dat de kaas weigerde te smelten”

  Sinds september vorig jaar bezoekt Lara allerlei brasseries om er te proeven van kaasdraden, rode saus en slierten. Achteraf geeft ze haar ongezouten mening op haar blog Spaghetti Blogonaise. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Deze week op het menu? De Monk, waar je naar ’t schijnt de lekkerste spaghetti van Brussel eet. Of het café die reputatie ook kan waarmaken? Alle andere reviews lees je hier.
 1. Kan de beroemde spaghetti bolognese van The Fox Pub in Aalst onze reviewer Lara bekoren? “Ik verwachtte een smaakorgasme”
  PREMIUM

  Kan de beroemde spaghetti bolognese van The Fox Pub in Aalst onze reviewer Lara bekoren? “Ik verwachtte een smaakorgas­me”

  Frietjes, stoofvlees en vol-au-vent zijn Vlaamse klassiekers. Maar een goede spaghetti bolognese doet ons hart minstens zo snel slaan. Lara Laporte is ook gek van de Italiaanse klassieker en reviewt hem op haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Deze week op het menu? The Fox Pub, een iconische bruine kroeg in Aalst. Great spaghet or regret?
 1. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen
  PREMIUM

  Ottoleng­hi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediën­ten: culinair journalis­te ging na waar je ze kan kopen

  Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste supermarkten. Maar de Israëlisch-Britse chef schakelt met ‘Flavour’, geschreven samen met receptontwikkelaar Ixta Belfrage, een versnelling hoger. Hun nieuwe lijst ‘essentiële ingrediënten’ lijkt zo mogelijk nog onbereikbaarder. Want wáár vind je zwarte limoen, gedroogde hibiscusbloemen en Mexicaanse Cascabelpepers? Culinair journaliste Evelien Rutten helpt je in MijnGids op weg en legt uit waar je alles kan kopen.
 2. De beste spaghetti bolognese van Vlaanderen? Onze reviewer Lara ging proeven bij Pee Klak in Strombeek
  PREMIUM

  De beste spaghetti bolognese van Vlaanderen? Onze reviewer Lara ging proeven bij Pee Klak in Strombeek

  “Bolognese is mijn favoriete gerecht en mijn absolute maatstaf voor de kwaliteit van een restaurant”, aldus Lara Laporte. Daarom richtte ze de blog Spaghetti Blogonaise op, waarop ze de Italiaanse klassieker beoordeelt. Speciaal voor NINA gaat ze in heel Vlaanderen rond langs eethuisjes waar ze volgens de NINA-lezers de beste spaghetti bolognese serveren. De tip die we het meeste binnenkregen? ‘In de Patattezak bij Pee Klak’ in Strombeek. Great spaghet or regret?
 1. Brit (28) koopt huis met opbrengst van 28 flessen verjaardagswhisky die hij van zijn vader kreeg

  Brit (28) koopt huis met opbrengst van 28 flessen verjaar­dags­w­his­ky die hij van zijn vader kreeg

  Een Engelse man die elke verjaardag een achttien jaar oude fles whisky van zijn vader cadeau kreeg, verkoopt de collectie om voor zichzelf een huis te kopen. De 28-jarige Matthew Robson uit het Britse plaatsje Taunton is in het bezit van 28 flessen van het exclusieve merk The Macallan, dat ondertussen is uitgegroeid tot marktleider van single malt whisky’s. De waarde van de flessen is in de loop der jaren geëxplodeerd.
 2. Smullen van piranha’s en langoesten: deze 3 recepten van Gordon Ramsay nemen je mee op een culinair avontuur

  Smullen van piranha’s en langoesten: deze 3 recepten van Gordon Ramsay nemen je mee op een culinair avontuur

  Maandag start op National Geographic het tweede seizoen van Gordon Ramsay: Uncharted. Daarin reist de beroemde chef-kok de wereld rond om met de lokale bevolking te praten en meer te weten te komen over hun eetgewoontes. Op elke locatie oogst hij nieuwe ingrediënten en proeft hij lokale gerechten. Wij kregen een voorproefje, en delen hier zijn meest verrassende gerechten. Iemand zin in een gegrilde piranha?
 1. Onze supermarkten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”
  PREMIUM

  Onze supermark­ten vullen zélf de flessen: “Zelfs wijn uit Frankrijk wordt en masse in tankwagens aangevoerd”

  Warenhuisketens Colruyt en Delhaize gieten samen jaarlijks 48 miljoen liter (!) buitenlandse wijn in eigen flessen. Al bijna vier op de tien wijnen uit het buitenland worden immers pas in het land van consumptie gebotteld. Sterker nog: zowat alle namen van de bulkwijnen blijken door hen zelf verzonnen. Wij vragen aan beide supermarktketens waarom ze dat doen en bekijken de kwaliteit van deze wijnen.
 2. IKEA lanceert plantaardig alternatief voor z'n populaire köttbullar: VTM-kok Loïc testte ze uit en maakt er een heerlijk recept mee

  IKEA lanceert plantaar­dig alterna­tief voor z'n populaire köttbullar: VTM-kok Loïc testte ze uit en maakt er een heerlijk recept mee

  Het is zover! IKEA introduceert op 1 september het vijfde lid van de balletjesfamilie: het plantballetje, een duurzaam alternatief voor vleesliefhebbers. Samen met VTM-kok Loïc van Impe werkte de Zweedse meubelketen een Belgisch recept uit om de nieuwe plantballetjes in de kijker te zetten en zo veel mogelijk landgenoten te overtuigen om ze eens te proeven.