1. Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldgerechten in een duurzaam jasje
  Goed Gevoel

  Proef eens sushi van hier, smørrebrød met haring en lokale guacamole. Vijf wereldge­rech­ten in een duurzaam jasje

  Heerlijk zomers en verrassend: de wereld op je bord. Als we dan toch een minpuntje mogen aanstippen: exotische producten moeten vaak een lange weg afleggen voor ze bij ons op tafel belanden. Elise Van de Poele, die kookt met oog op de planeet, vult toppers uit de wereldkeuken daarom aan met duurzaam lekkers van dichterbij. En of het nu gaat om paella, sushi, smørrebrød, curry of taco’s, aan smaak hoef je zeker niet in te boeten.
 2. Een zurige Palomita met augurkenvocht, of toch liever een frisse punch met balsamico? 3 zomerse mocktails met een verrassende twist

  Een zurige Palomita met augurken­vocht, of toch liever een frisse punch met balsamico? 3 zomerse mocktails met een verrassen­de twist

  Zon hoort bij zomer zoals cocktails bij terrasjes. Maar non-alcohol gaat ook, en dat is allesbehalve saai. Dat bewijst Jassy Davis. In haar nieuwe boek ‘Mocktails’ verzamelde ze zestig originele recepten. Wat denk je van een zurige Palomita met - jawel - augurkenvocht? Een Midzomer-punch met balsamico? Of de modderstroom, een overheerlijke milkshake voor volwassenen? Schol!
 1. Vlaamse illustratrice Niet Nu Laura strijdt met 13 andere artiesten tegen voedselverspilling “want lelijke groentjes zijn ook lekker”

  Vlaamse illustra­tri­ce Niet Nu Laura strijdt met 13 andere artiesten tegen voedselver­spil­ling “want lelijke groentjes zijn ook lekker”

  Voedselverspilling een halt toeroepen is een van de punten hoog bovenaan de klimaatagenda staan. Omdat het vandaag World Environment Day is, bundelt de app Too Good Too Go de krachten met veertien Europese artiesten, waaronder de Antwerpse Niet Nu Laura. Zij ontwierpen prachtige posters die je thuis kunt ophangen als geheugensteuntje. Handig, want zo word je eraan herinnerd om op tijd restjes in te vriezen en die kromme komkommer toch te verwerken in een salade.
 2. Vermout is de nieuwe gin tonic. Barman Philip maakt er een verrassende NINA-cocktail mee

  Vermout is de nieuwe gin tonic. Barman Philip maakt er een verrassen­de NI­NA-cock­tail mee

  Vergeet gin tonic of Aperol Spritz. Vermout is de nieuwe apéro van de zomer. Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn legt uit wat het precies is en waarom het zo immens populair is. “Het is inderdaad een gehypet drankje. En volgens trendwatchers zal de populariteit deze zomer nóg toenemen.” Smaakt dat naar meer? Probeer dan eens de NINA-cocktail met vermout: poepsimpel, maar overheerlijk.
 1. Exclusief: 3 recepten uit Sergio Hermans ‘New Italian’. “De Italiaanse zin voor eenvoud en perfectie prikkelt me”

  Exclusief: 3 recepten uit Sergio Hermans ‘New Italian’. “De Italiaanse zin voor eenvoud en perfectie prikkelt me”

  Sergio Herman blijft niet stilzitten. Zijn nieuwe restaurant Le Pristine opende onlangs zijn deuren en kreeg na amper drie maanden al een Michelinster. Ondertussen broedde de chefkok ook op een kookboek, gebaseerd op zijn liefde voor de Italiaanse eetcultuur. “Ik heb veel respect voor het ontstaan van de gerechten, voor het ­authentieke, klassieke karakter. Maar ik probeer een extra dimensie, verdieping of verfijning toe te voegen.” Hij geeft ons 3 exclusieve, Italiaanse receptjes met een moderne twist.
 2. Deze 10 Belgische restaurants kregen een groene Michelinster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Deze 10 Belgische restau­rants kregen een groene Michelin­ster. 4 topchefs over de bekroning van hun harde werk

  Met onze vleesconsumptie eten we onze planeet om zeep. Gelukkig kan je met groenten of vis uit onze Noordzee ook topgerechten op tafel zetten. Vier Belgische topchefs met een groene Michelinster vertellen hoe zij te werk gaan en onthullen enkele geheimen uit hun keuken. Extra handig: ze geven ook tips om zelf aan de slag te gaan, zodat iedereen thuis gastronomisch kan genieten. “Breng eens één groente in verschillende texturen op het bord. Zo krijg je meteen een spannend gerechtje.”
 1. Zoete lekkernijen voor het Suikerfeest: Nesrine, Sihem en Ekram delen hun favoriete familierecept

  Zoete lekkernij­en voor het Suiker­feest: Nesrine, Sihem en Ekram delen hun favoriete familiere­cept

  Het Suikerfeest, dat donderdag start, heeft haar naam niet gestolen. Moslims vieren het einde van de ramadan met plateaus vol caloriebommetjes en liters mierzoete thee. Nesrine (29), Sihem (29) en Ekram (29) vertellen wat deze traditie voor hen betekent en delen hun favoriete recepten om de vastenmaand mee af te sluiten. Hun chocoladedadels, Marokkaanse kokoskoekjes en cornflakes-koekjes zijn de favoriet van hun families ... en binnenkort ook die van jou?
 1. Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
  Lidl

  Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortel­brood

  Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg.
 1. Gezonde comfortfood waar je blij van wordt: 3 recepten uit het nieuwe kookboek van As Cooked By Ginger

  Gezonde comfort­food waar je blij van wordt: 3 recepten uit het nieuwe kookboek van As Cooked By Ginger

  Vorige week blies Laurence Bemelmans dertig kaarsjes uit. Dat vierde ze niet met taart, maar met croques en een Aziatische avond. Het illustreert perfect haar levensstijl: eten wat haar gelukkig maakt. Ze geniet gezond op haar blog As Cooked By Ginger en nu ook in haar boek ‘Comfort Food Zonder Schuldgevoel’. Mooi meegenomen: haar recepten zijn toegankelijk. Zo ook haar puree met zalmkroketjes en spinazieroomsaus, bladerdeegtaartje met witloof en bosbes en zoetaardappelburgers met dille-komkommer. “Ik hanteer zo weinig mogelijk regeltjes.”
 2. Asperges uit vollegrond: chef Seppe Nobels bezingt de Vlaamse groente en onthult hoe hij hem bereidt. “Zo’n sterproduct moet je in ere houden”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Asperges uit vollegrond: chef Seppe Nobels bezingt de Vlaamse groente en onthult hoe hij hem bereidt. “Zo’n sterpro­duct moet je in ere houden”

  Als dé groentechef van België werkt hij graag met alles wat de natuur ons te bieden heeft, maar toch heeft Seppe Nobels een favoriet: de witte vollegrond-asperge. Die is nu op z’n allerbest, dus laten we de chef toelichten waarom de groente zo'n klassieker is en hoe hij hem het liefst klaarmaakt. “Asperge is een sterproduct. Ik geloof niet in bereidingen met veel vis en vlees en dan twee aspergepuntjes die er voor de vorm bij worden gelegd.”