1. “Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
  Play

  “Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel

  In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering.
 1. ‘Pizza toast’-recept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata

  ‘Pizza toast’-re­cept van topmodel Hailey Bieber verovert het internet en is perfect voor wie houdt van pizza en burrata

  Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app.
 2. Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep

  Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep

  Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap.
 1. “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers

  “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerech­ten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBro­thers

  Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau.
 1. Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw

  Queen Elizabeth lanceert bakwed­strijd voor haar verjaar­dags­des­sert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw

  Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij.
 1. In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst

  In de ranglijst van beste voedings­stij­len voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst

  Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen.