1. In slaap vallen in de zetel heeft een merkbare invloed op je nachtrust. Slaapexperte: “De oplossingen zijn simpel”
  PREMIUM

  In slaap vallen in de zetel heeft een merkbare invloed op je nachtrust. Slaapexper­te: “De oplossin­gen zijn simpel”

  Het overkomt ons allemaal: ’s avonds in de zetel indutten terwijl de televisie speelt. Zo onschuldig is dat niet: zo’n zetelslaapje doet wat met je nachtrust, je bioritme en hoe je je de volgende dag voelt. Slaapexperte en neuroloog Inge Declercq verheldert waarom je maar niet wakker kan blijven en hoe je de (slechte) gewoonte aanpakt. “Kruip níét meteen in bed als je voelt dat je in slaap valt.”
 2. “In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander.” Seksuoloog beant­woordt 17 lezersvra­gen over overspel
  PREMIUM

  “In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op een ander.” Seksuoloog beant­woordt 17 lezersvra­gen over overspel

  Uit een rondvraag bij 37.400 Vlamingen blijkt dat opmerkelijk veel partners vreemdgaan. En toch blijft het een gigantisch taboe. Relatietherapeut Wim Slabbinck beantwoordt 17 vragen van onze lezers die ze aan niemand durven te stellen. Wat als je verliefd wordt op een ander? Hoe handel je best als je bedrog vermoedt? En moet je een scheve schaats altijd opbiechten? “Er bestaat ook zoiets als ‘microcheating’.”
 1. Kiespijn, stress of darmproblemen? Je voeten beter verzorgen kan helpen. Experts: “Was ze níét met zeep”
  PREMIUM

  Kiespijn, stress of darmproble­men? Je voeten beter verzorgen kan helpen. Experts: “Was ze níét met zeep”

  Pijn aan je hoofd, rug of darmen? Artsen denken er zelden aan, maar je voeten kunnen de oplossing of oorzaak zijn, zeggen voetexperten. Twee van hen delen de beste massagetechniek en wat je nog moet weten voor gezonde stappers: hoe je eelt voorkomt, waarom je schoenmaat misschien fout is en hoe je koude of zweterige voeten verhelpt. “Het kan zelfs bij de genezing van een burn-out helpen.”
 1. Dirks (50) seksleven lijdt onder zijn ene afknapper. “Ik vind grote schaamlippen lastiger dan een imperfect gebit”
  PREMIUM

  Dirks (50) seksleven lijdt onder zijn ene afknapper. “Ik vind grote schaamlip­pen lastiger dan een imperfect gebit”

  Dirk (50) kan moeilijk intiem zijn met een vrouw als zij niet beschikt over de ‘perfecte’ vulva: kleine schaamlippen en géén verkleuring, alsjeblieft. “Anders mis ik overgave in bed. En zo lopen, tot mijn spijt, mijn relaties stuk.” Hij wil zich die onrealistische eisen afleren. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies en vertelt hoe je van seks geniet zónder storende gedachten over je partners uiterlijk.
 2. Binnenkijken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale make-over. "Duur was niét de norm"

  Binnenkij­ken: dit penthouse in Lissabon kreeg totale ma­ke-over. "Duur was niét de norm"

  An-Sofie vond in hoofdstad Lissabon het penthouse van haar dromen. Die was instapklaar, en toch besloot ze voor een totale make-over te gaan met een vriend die interieurarchitect is. Duur design combineerde ze met IKEA, de slaapkamer ademt ‘luxehotel’ en het terras werd een volwaardige leefruimte. “Voor het marmer van de badkamer trok ik naar Ibiza, voor dat van de slaapkamer naar Koeweit.”
 1. Ook deze 52 lezeressen kregen al met bodyshaming te maken: “Nu ik vermagerd ben, vinden ze mijn gezicht ‘te mager’”

  Ook deze 52 lezeressen kregen al met bodysha­ming te maken: “Nu ik vermagerd ben, vinden ze mijn gezicht ‘te mager’”

  “Als ze mijn buik zien, zeggen ze: ‘O, ben je zwanger misschien?’” Niet alleen de Nederlandse kroonprinses Amalia (19) of BV's als Pommeline Tillière, Kato Callebaut en Julie Van den Steen maakten het al mee. Bodyshaming overkomt ook héél wat Vlaamse vrouwen, merkten we toen we onze lezeressen om een reactie vroegen. “Ik kreeg opmerkingen als: ‘Daar is de dikke zus.’”
 2. COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”

  “Bij soloseks is er geen probleem: dan komen vrouwen massaal klaar”, zegt Goedele Liekens. Waar wringt dan het schoentje met de partner? De seksuologe lijst op wat er beter kan voor een lekker vrouwelijk orgasme. En dat gaat nog een stuk verder dan: “Mannen, leer alsjeblief dat de clitoris geen krasbiljet is waarop je tekeergaat.” Want de vrouw heeft zelf óók iets aan te pakken.
 3. Brad Pitt doet het en je buurman (wellicht) ook. 4 mannen over hun skincare: “Ik ben er verslaafd aan nu”
  PREMIUM

  Brad Pitt doet het en je buurman (wellicht) ook. 4 mannen over hun skincare: “Ik ben er verslaafd aan nu”

  Vroeger volstond een klets water in het gezicht, maar vandaag is skincare voor mannen razend populair. Zanger Niall Horan (ex-One Direction) en acteur Paul Forman (uit ‘Emily in Paris’) delen trots hun routine. En ook deze 4 Vlaamse mannen verklappen welke producten zij elke dag smeren om hun huid stralend te houden. Wat zijn de perfecte instapcrèmes voor een man? Een expert licht toe. “Eén product is immens populair.”
 1. Ook mannen bezwijken nu voor de parels. Mode-expert: “Bij jonge generaties hebben ze een nieuw imago”

  Ook mannen bezwijken nu voor de parels. Mo­de-ex­pert: “Bij jonge generaties hebben ze een nieuw imago”

  Gespot op de rode loper: acteur Aaron Blommaert, journalist en presentator Riadh Bahri én sportanker Aster Nzeyiama. Alle drie droegen ze een knappe outfit mét parels om de hals. Parels lijken nu geliefder dan ooit. Waarom grijpen zelfs mannen terug naar het omajuweel bij uitstek? Mode-expert David Devriendt verklaart de nieuwe appeal. “Het zit er al tien jaar aan te komen.”
 2. Nooit honger in de ochtend? Voedingscoach: “Dat is geen positieve zaak”

  Nooit honger in de ochtend? Voedings­coach: “Dat is geen positieve zaak”

  Je hebt deluxe ontbijters en je hebt zij die tot de middag met een tas zwarte koffie verzadigd zijn. Dat laatste is een probleem, zegt voedings- en wellnesscoach Marisa Hope. Ze ziet het als een signaal dat je lichaam het moeilijk heeft: je hebt te veel stress. Kan, zegt diëtiste Celien Rombouts. Maar er is veel meer. Ze legt uit of we in de ochtend wel of niet moeten ontbijten en hoe je die stress aanpakt.

De Fashion­fixer

 1. COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdurend mensen teleurstel”

  COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdu­rend mensen teleurstel”

  “Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Journalist Jeroen heeft het druk, zoals de overige 7 miljard mensen op deze planeet. Hij voelt zich schuldig, naar zichzelf én zijn omgeving toe. Na een zoveelste slapeloze nacht vindt hij een oplossing voor de ratrace des levens. “Ik wens jou van hetzelfde bevrijdende laken een broek.”
 2. Dit zijn de 20 Vlaamse design- en modetalenten om in te investeren in 2023. “Mijn creaties zijn niet voor iedereen”

  Dit zijn de 20 Vlaamse design- en modetalen­ten om in te investeren in 2023. “Mijn creaties zijn niet voor iedereen”

  België barst van het talent: van mode- en meubelontwerpers tot grafische designers en juwelen- en handtassenmakers. Zo stelde de organisatie Flanders DC, die beginnende ondernemers binnen design en mode in Vlaanderen op weg helpt, een ‘20 to watch’-lijst op. De helft daarvan is klaar om de modewereld te veroveren, de rest wil zich bewijzen in de designsector. “Durven dromen is het geheim van ons succes.” Een overzicht.