NIJLEN - Afgelopen weekend brak er brand uit in de woning van Jos. De schade is bijzonder groot.
Volledig scherm
PREMIUM
NIJLEN - Afgelopen weekend brak er brand uit in de woning van Jos. De schade is bijzonder groot. © Klaas De Scheirder

Zware brand vernielt platen-, bier- en stripcollectie van Jos: “Het was zijn levenswerk. Binnen was het precies een museum”

KesselDe schade na de zware uitslaande brand van afgelopen weekend in Kessel is enorm. Jos Gysels (55) en Rita Bogaerts (63) verloren al hun bezittingen, maar het vuur vernielde ook de hele platen-, bier- en stripcollectie van Jos, die zelf ook striptekenaar is. “Het was zijn levenswerk. Binnen was het precies een museum”, zegt Kathleen Van Beylen, die een crowdfunding voor haar oom en tante is gestart.

 1. Buurtgenootschap wil groene recreatie en eco-landbouw met project ‘Schapenland’: “Wacht niet tot het beleidsplan van 2024"
  PREMIUM
  Lier

  Buurtge­noot­schap wil groene recreatie en eco-land­bouw met project ‘Schapen­land’: “Wacht niet tot het beleids­plan van 2024"

  Met het project ‘Schapenland’ wil buurtcomité Duwijck dertien aangrenzende biologisch waardevolle gebieden van natuurreservaat Plaslaar in Lier beschermen en de overige gebruiken voor groene recreatie en ecologische landbouw. Stad Lier bleek wel enthousiast over dit idee, maar de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) is ook eigenaar hiervan. “Waarom is dit project slachtoffer van politieke pingpong en besluiteloosheid?”, zegt Christian van het comité.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.