Grobbendonkseweg in Nijlen
Volledig scherm
Grobbendonkseweg in Nijlen © Google Maps

Tijdelijke bushaltes op Grobbendonkseweg

NijlenDoor de werken in Grobbendonk rijden er de komende periode geen bussen in de richting van Lier op de Bouwelsesteenweg tussen de grens met Grobbendonk en het begin van de Grobbendonkseweg in Nijlen. Er zijn twee tijdelijke bushaltes voorzien op de Grobbendonkseweg.

 1. Inclusieve speeltuin van vzw Team Pia officieel geopend in Lier: “Het is de eerste in regio Antwerpen”
  PREMIUM

  Inclusieve speeltuin van vzw Team Pia officieel geopend in Lier: “Het is de eerste in regio Antwerpen”

  Het heeft even op zich laten wachten, maar nu is het eindelijk zover: de eerste inclusieve speeltuin in de provincie Antwerpen is officieel geopend. Ellen De Meyer van vzw Team Pia zette haar schouders onder dit project. Omdat haar dochter Pia een motorische beperking heeft, wilde zij een plaats creëren waar ook zij zich kan amuseren op de speeltuigen. Het Belfortplein in Lier werd met ondersteuning van de Warmste Week helemaal omgetoverd tot een plaats waar ieder kind, met of zonder beperking, naar hartenlust kan spelen: “Nu is er een plaats waar Pia niet enkel in de zandbak hoeft te zitten.”
  Lier
 2. Kunstschilder, leerkracht op rust en mede-oprichter Hnita Willy Van Woensel (86) overleden: “Muzikanten namen zijn schilderijen mee naar de VS”
  PREMIUM

  Kunstschil­der, leerkracht op rust en me­de-oprichter Hnita Willy Van Woensel (86) overleden: “Muzikanten namen zijn schilderij­en mee naar de VS”

  In Heist-op-den-Berg is op woensdag kunstschilder, voormalig leerkracht en ere-ondervoorzitter van de Hnita, Zuidkempische Kunst- en Kultuurkring, Willy Van Woensel (86) overleden. Bij die laatste vereniging stond hij mee aan de wieg en leidde hij enkele jaren de afdelingen klassieke muziek en vormgevende kunst. Daarnaast was hij zo’n dertig jaar lang leerkracht in de lagere school van het KTA en was hij actief bij de toeristische dienst van Heist. Zonen Kris en Peter schetsen een portret van hun vader.
  Heist-op-den-Berg
 1. Buurtweg Echelpoel wordt trage weg: “Veilig leef- en rustgebied creëren voor dieren”

  Buurtweg Echelpoel wordt trage weg: “Veilig leef- en rustgebied creëren voor die­ren”

  De Echelpoel in Hallaar wordt een trage weg door de plaatsing van vier wegneembare verkeerspaaltjes. Momenteel is het een onverharde landbouwweg van ongeveer 350 meter en is gelegen tussen de Verkensstraat, aan het monument van de neergestorte bommenwerper, en Hallaaraard. “De weg is opgenomen in de bewegwijzerde wandelroute doorheen provinciaal groendomein De Averegten. Door de permanente afsluiting van die weg creëren we een veilig leef- en rustgebied voor alle dieren. Daardoor kan het aantal verkeersslachtoffers onder amfibieën verminderen. De trage weg wordt zo een aangename en aantrekkelijke wandelroute”, deelt het schepencollege van Heist-op-den-Berg mee.
  Hallaar