Lou Nijlen
Volledig scherm
Lou Nijlen © Lou Nijlen

Shop Lou, Molenbos en Nicky Bakt zijn Nijlense ondernemers van het jaar

NijlenDe economische adviesraad Ondernemend Nijlen en lokaal bestuur Nijlen reikten op 19 november, op de Dag van de Ondernemer, voor de vijfde keer de award ‘Het Nijlense Gemeentelijk Compliment’ uit. De Ondernemer van het jaar is kledingwinkel Shop Lou, de Starter van het jaar is Nicky Bakt. Tennisclub Molenbos ging met de Publieksprijs lopen.

 1. Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Clamotte Rock lost nieuwe namen: Noordkaap en reünie metalband Sons Of Lioth laten eerste festivaldag knallen
  Herenthout

  Clamotte Rock lost nieuwe namen: Noordkaap en reünie metalband Sons Of Lioth laten eerste festival­dag knallen

  Ter ere van de Week van de Belgische muziek kondigt Clamotte Rock vandaag een nieuwe reeks Belgische bands aan. Zo is Noordkaap er de headliner op vrijdagavond terwijl de heren van Sons Of Lioth na 7 jaar muzikale stilte een reünie-concert spelen. De Kempense metalband doet dat op het festival dat ze meer dan een kwarteeuw geleden mee uit de Herenthoutse weidegrond stampten.
 3. Bakkerij Eykens heropent drie weken na overlijden bakker Peter: “Hij stond altijd paraat voor de klanten en dat willen we blijven doen”
  PREMIUM
  Herenthout

  Bakkerij Eykens heropent drie weken na overlijden bakker Peter: “Hij stond altijd paraat voor de klanten en dat willen we blijven doen”

  Donderdagochtend in alle vroegte gingen - na een drietal weken sluiting - de rolluiken bij Bakkerij Eykens terug omhoog. Geen gemakkelijke, maar een moedige beslissing van bakkersvrouw Inge Mampaey om na het overlijden van haar partner Peter die tevens bakker was in de zaak de deuren terug open te zwieren. “Mijn wereld staat voorlopig stil, maar de rest van de wereld blijft draaien”, klinkt het.