Een fietser staat voor een gesloten overweg. Volgens de burgemeester zullen de slagbomen veel vaker dicht zijn als het alternatieve goederentracé voor de IJzeren Rijn er komt.
Volledig scherm
Een fietser staat voor een gesloten overweg. Volgens de burgemeester zullen de slagbomen veel vaker dicht zijn als het alternatieve goederentracé voor de IJzeren Rijn er komt. © David Legreve

Onrust over IJzeren Rijn neemt toe

NIJLEN/LIEREr heerst grote bezorgdheid in Nijlen om het alternatieve goederentracé voor de IJzeren Rijn. Die kan volgens een internationale studie voor 770 miljoen euro heropend worden als er gekozen wordt voor een omweg via het Nederlandse Venlo. "Nijlen houdt zijn hart vast want de impact zou groot kunnen zijn", zeggen burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) en raadsleden Lien Dufour en Ferdi Heylen (Groen).

 1. Vijf Nijlense fotografen stellen hun werk tentoon in oude bakkerij: “Wij proberen onze ziel te tonen in onze foto’s”
  Nijlen

  Vijf Nijlense fotografen stellen hun werk tentoon in oude bakkerij: “Wij proberen onze ziel te tonen in onze foto’s”

  Brood wordt al twee jaar lang niet meer verkocht in de voormalige bakkerij ‘t Klokske in de Kerkstraat in Nijlen, maar de komende weekends kan je er wel terecht voor een portie fotografie. Vijf Nijlense fotografen exposeren er hun eigen werk onder de naam HYPE. “We denken op dezelfde manier over fotografie, maar werken het op een andere manier uit”, klinkt het.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. HeiligHartziekenhuis opent deuren van gloednieuwe spoeddienst: “Zelfs COVID-19 hielp een handje bij het ontwerp”
  Lier

  HeiligHart­zie­ken­huis opent deuren van gloednieu­we spoed­dienst: “Zelfs COVID-19 hielp een handje bij het ontwerp”

  Het HeiligHartziekenhuis in Lier opende zaterdag officieel de deuren van een volledig nieuwe spoeddienst. “We kunnen onze 23.000 patiënten per jaar voortaan ontvangen in een grotere en modernere omgeving. De plannen werden tijdens de coronacrisis nog aangepast, om klaar te zijn voor eventueel nieuwe pandemieën”, zegt medisch diensthoofd spoedgevallen dr. Koen De Feyter.