Vakantiestraat in Nijlen.
Volledig scherm
Vakantiestraat in Nijlen. © Gemeente Nijlen

Nijlense speelstraten worden vakantiestraten

Deze zomer wordt een vakantie in eigen land - en misschien wel in eigen gemeente - belangrijker dan ooit. Om dat mee mogelijk te maken, breidt lokaal bestuur Nijlen het concept van de speelstraten in de zomer uit naar heuse vakantiestraten. Als extra stimulans voor de lokale handelaars krijgen aanvragers ook een Nijlense cadeaubon.

 1. Bart Wellens kijkt uit naar eerste terrasbezoek: “Terwijl ik op terras van De Dreef geniet van een biertje, genieten de kinderen op de speeltuin. Zalig toch!”
  Vorselaar

  Bart Wellens kijkt uit naar eerste terrasbe­zoek: “Terwijl ik op terras van De Dreef geniet van een biertje, genieten de kinderen op de speeltuin. Zalig toch!”

  Terrasjes op 8 mei, des te dichter de datum, des te meer de opstart van de horeca doet watertanden bij de mensen. Ook zo bij fiere Vorselaarnaar en ex-wereldkampioen veldrijden Bart Wellens. Hij neemt ons op deze druilerige dinsdagavond mee naar zijn favoriete terras in zijn thuisdorp aan Sportcafé De Dreef. “De regen die er nu uitvalt die kan er alvast komend weekend niet uitvallen”, klinkt het.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas