Nijlenmemes is een hit onder Nijlenaars.
Volledig scherm
Nijlenmemes is een hit onder Nijlenaars. © Nijlenmemes

‘Nijlenmemes’ is hit op Instagram, 600 volgers op één week: “Bij 1.000 volgers overweeg ik me bekend te maken”

Nijlen“2560 steket in eive kop”, pronkt er in het mooiste Nijlens dialect op de nieuwe Instagrampagina ‘Nijlenmemes’. De pagina deelt ‘geui memes since 13 januari 2021’ en is een hit bij jonge Nijlenaars: op één week tijd heeft Nijlenmemes al meer dan 600 volgers. Het 22-jarige brein achter Nijlenmemes wil anoniem blijven, alleen zijn beste maat weet ervan. “Nijlen is zo klein en uniek, de memes zijn heel herkenbaar: dat maakt Nijlenmemes volgens mij zo populair”, lacht hij.

 1. Opmerkelijke vondst bij graafwerken Ros Beiaardstraat: archeologen botsen op quasi volledig skelet
  PREMIUM
  Lier

  Opmerkelij­ke vondst bij graafwer­ken Ros Beiaard­straat: archeolo­gen botsen op quasi volledig skelet

  Bij het archeologisch vooronderzoek dat voorafgaat aan de heraanleg van de Lierse Ros Beiaardstraat zijn onderzoekers vandaag op een quasi volledig skelet gebotst. Volgens de betrokken archeologen gaat het om een skelet dat al geruime tijd in de grond zat. De Vlaamse dienst Onroerend Erfgoed moet nu beslissen of er al dan niet bijkomende opgravingen dienen te gebeuren.
 2. Voorlopig slechts beperkt aantal vrijwilligers opgeroepen voor vaccinatiecentra Middenkempen: “Zodra er meer vaccins voorhanden zijn, wordt iedereen verwittigd”
  Grobbendonk/Kasterlee/Herentals/Lille/Herenthout/Vorselaar/Olen

  Voorlopig slechts beperkt aantal vrijwilli­gers opgeroepen voor vaccinatie­cen­tra Middenkem­pen: “Zodra er meer vaccins voorhanden zijn, wordt iedereen verwittigd”

  Omdat er slechts 900 vaccins voorzien zijn tijdens de komende drie weken is er nog maar een klein gedeelte van alle vrijwilligers gecontacteerd om af te zakken naar de vaccinatiecentra van Grobbendonk en Tielen. “De rest van de vrijwilligers wordt via mail verwittigd wanneer ze nodig zijn”, klinkt het.
 1. Verkeersagent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten
  Play

  Verkeers­agent trekt vanuit het niets zijn wapen en dreigt bestuurder dood te schieten

 2. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna