Jan Verbraecke, Jelle Verstrepen, Ellen Van de Velde, schepen Griet Van Olmen en burgemeester Paul Verbeeck bij het infobord aan de brug achter het Hof van Rameyen.
Volledig scherm
Jan Verbraecke, Jelle Verstrepen, Ellen Van de Velde, schepen Griet Van Olmen en burgemeester Paul Verbeeck bij het infobord aan de brug achter het Hof van Rameyen. © Foto David Legreve

Nijlen promoot mooiste plekjes

NIJLEN/KESSEL/BEVEL"Wij gaan de meest pittoreske plekjes in Nijlen en het natuurgebied tussen de Grote en Kleine Nete promoten. De prachtige Netevallei, de Kesselse Heide, het Diamantcentrum, het Fort van Kessel en Kruiskensberg worden uitgespeeld. Ze krijgen allemaal een bord met uitleg en met info over hoe je van het ene naar het andere wandelt of fietst", zegt schepen Griet Van Olmen.

 1. De coronacijfers in Nijlen van maandag 12 oktober

  De coronacij­fers in Nijlen van maandag 12 oktober

  In Nijlen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 29 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Nijlen komt dat getal nu op 126 te liggen. Nijlen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Sterke stijging van coronapatiënten in Kempense ziekenhuizen: operaties dreigen uitgesteld te moeten worden
  PREMIUM
  Kempen

  Sterke stijging van coronapa­tiën­ten in Kempense ziekenhui­zen: operaties dreigen uitgesteld te moeten worden

  De vier ziekenhuizen in de Kempen worden geconfronteerd met een sterke stijging van het aantal coronapatiënten. Voorlopig moesten nog geen operaties uitgesteld worden. “Maar als we nog meer bedden moeten reserveren voor coronapatiënten, kunnen we niet anders dan een aantal geplande operaties uit te stellen”, zegt Rudy Van Ballaer van Ziekenhuisnetwerk Kempen.