Nijlen behoort nu officieel tot het Rivierenland. Op de foto: de Nete in Nijlen (links) en burgemeester van Nijlen Paul Verbeeck (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Nijlen behoort nu officieel tot het Rivierenland. Op de foto: de Nete in Nijlen (links) en burgemeester van Nijlen Paul Verbeeck (rechts). © David Legreve

Nijlen behoort nu officieel tot Rivierenland, en niet tot de Kempen: “Er is niet naar ons geluisterd”

NijlenHet is officieel: Nijlen behoort tot Rivierenland, en niet tot de Kempen. Een teleurstelling voor vele Nijlenaars, die zich toch ook bij de ‘kempenzonen’ rekenen, maar ook qua samenwerkingsverbanden met de omliggende gemeentes en praktische zaken zoals de huisvuilophaling staan er veranderingen op til. Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) voelt zich ook niet meteen thuis in het Rivierenland. “We willen de band met de Kempen niet doorknippen”, aldus Verbeeck.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Cleo (25) is de nieuwe uitbaatster van koffie- en lunchbar Cabane: “Eerder uit Guatemala teruggekomen om deze zaak over te nemen”
  PREMIUM

  Cleo (25) is de nieuwe uitbaat­ster van koffie- en lunchbar Cabane: “Eerder uit Guatemala teruggeko­men om deze zaak over te nemen”

  In oktober 2022 lanceerden Elise en Laurien van koffie- en lunchbar Cabane de oproep dat ze op zoek waren naar iemand die het roer wou overnemen. Dat sprak de 25-jarige Cleo Stordiau uit Antwerpen zodanig aan dat ze speciaal eerder uit Guatemala terugkeerde om de zaak over te nemen. Jaren ervaring in de horeca had ze al, maar nu leert ze wat het inhoudt een eigen zaak te runnen: “De eerste sollicitatie die ik afnam, was na vijf minuten al afgelopen.”
  Lier
 3. Red de Voorkempen streed exact halve eeuw geleden met succes tegen komst van duwvaartkanaal

  Red de Voorkempen streed exact halve eeuw geleden met succes tegen komst van duwvaartka­naal

  Vanwege de sterke economische groei ontstonden in de jaren 60 plannen voor een kanaal voor duwvaart tussen de Antwerpse haven en het Albertkanaal. Die zou het traject van de Antitankgracht volgen. Voor dat project zouden echter heel wat bossen en groengebieden moeten wijken. Voornamelijk onder impuls van ‘Red de Voorkempen’ ontstond daartegen een luid protest vanaf 1973. Vijftig jaar later krijgt de milieubeweging voor haar inspanningen van natuurcomité ‘GroenRand’ een groene duim. Die wordt op 20 april uitgereikt in het Vrieselhof in Oelegem (Ranst).
  Ranst