Het schoolgebouw gaat op in het bos en verzamelt alle klassen onder één dak.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schoolgebouw gaat op in het bos en verzamelt alle klassen onder één dak. © Gemeente Nijlen

Nieuwe school en landschapspark in Kessel-Dorp worden concreet: “De gebouwen zullen opgaan in de natuur, met respect voor het landschap”

De plannen voor de nieuwe gebouwen van de Goezo!-school en het bijhorende landschapspark achter de Sint-Lambertuskerk in Kessel zijn nu écht concreet: ze werden zaterdagmiddag voorgesteld aan een honderdtal geïnteresseerden tijdens een infomarkt in GC ‘t Dorp. Er komen twee gebouwen, een nieuwe kerktuin en een landschapsparking aan de Berlaarsesteenweg. “In september 2021 willen we de eerste schop in de grond steken”, aldus schepen van Onderwijs Griet Van Olmen (CD&V). 

 1. Auteursduo pende levensverhaal van acht opmerkelijke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoeders”
  PREMIUM
  Leuven/Lier

  Auteursduo pende levensver­haal van acht opmerkelij­ke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoe­ders”

  Maite De Beukeleer (26) uit Lier en Maarten Larmuseau (38) uit Leuven brengen samen het boek ‘In haar voetsporen: op zoek naar onze voormoeders’ uit. In dat werk worden de levensverhalen van acht vrouwen met erg diverse achtergronden gereconstrueerd, onder andere dat van een Liers ‘tante nonneke’. “Maar er is meer: we reiken ook handige tips aan voor wie zelf meer te weten wil komen over zijn of haar voormoeders”, zeggen de auteurs.
 2. Lierse Kempenzonen geeft zege tegen Deinze weg in blessuretijd, uitblinker Limbombe zwaar teleurgesteld: “Hier kan ik niet blij mee zijn”
  Voetbal 1B

  Lierse Kempenzo­nen geeft zege tegen Deinze weg in blessure­tijd, uitblinker Limbombe zwaar teleurge­steld: “Hier kan ik niet blij mee zijn”

  Lierse Kempenzonen heeft tegen Deinze twee gouden punten uit handen laten glippen. In blessuretijd gaven de Pallieters alsnog een 2-1-voorsprong weg. Lierse Kempenzonen blijft ongeslagen in eigen huis, maar het 2-2-gelijkspel bezorgde geel-zwart een wrange nasmaak. “Hier kan ik niet blij mee zijn”, zuchtte Lierse Kempenzonen-speler Stallone Limbombe (30).
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?