Daan en Jasper Hendrickx (13), de tweelingbroers met een passie voor STEM.
Volledig scherm
Daan en Jasper Hendrickx (13), de tweelingbroers met een passie voor STEM. © Githo Nijlen

Na tweelingbroer Jasper plaatst ook Daan Hendrickx zich voor finale van STEM-olympiade

NijlenWetenschappelijk inzicht zit duidelijk in het DNA van de Nijlense tweelingbroers Jasper en Daan Hendrickx (13). Nadat Jasper vorig jaar een tweede plaats behaalde op de Vlaamse STEM-olympiade, heeft nu ook Daan zich geplaatst voor de finale. Een straffe prestatie, want er namen dit schooljaar bijna 30.000 leerlingen uit 251 scholen mee, van wie er slechts 64 naar de finale gaan. 

 1. HeiligHartziekenhuis opent deuren van gloednieuwe spoeddienst: “Zelfs COVID-19 hielp een handje bij het ontwerp”
  Lier

  HeiligHart­zie­ken­huis opent deuren van gloednieu­we spoed­dienst: “Zelfs COVID-19 hielp een handje bij het ontwerp”

  Het HeiligHartziekenhuis in Lier opende zaterdag officieel de deuren van een volledig nieuwe spoeddienst. “We kunnen onze 23.000 patiënten per jaar voortaan ontvangen in een grotere en modernere omgeving. De plannen werden tijdens de coronacrisis nog aangepast, om klaar te zijn voor eventueel nieuwe pandemieën”, zegt medisch diensthoofd spoedgevallen dr. Koen De Feyter.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.