Daan en Jasper Hendrickx (13), de tweelingbroers met een passie voor STEM.
Volledig scherm
Daan en Jasper Hendrickx (13), de tweelingbroers met een passie voor STEM. © Githo Nijlen

Na tweelingbroer Jasper plaatst ook Daan Hendrickx zich voor finale van STEM-olympiade

NijlenWetenschappelijk inzicht zit duidelijk in het DNA van de Nijlense tweelingbroers Jasper en Daan Hendrickx (13). Nadat Jasper vorig jaar een tweede plaats behaalde op de Vlaamse STEM-olympiade, heeft nu ook Daan zich geplaatst voor de finale. Een straffe prestatie, want er namen dit schooljaar bijna 30.000 leerlingen uit 251 scholen mee, van wie er slechts 64 naar de finale gaan. 

 1. Algemeen directeur van scholengroep staat zelf in de klas om lerarentekort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenberoep baart me zorgen”
  Bonheiden/Berlaar

  Algemeen directeur van scholen­groep staat zelf in de klas om lerarente­kort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenbe­roep baart me zorgen”

  Algemeen directeur van GO! Scholengroep 5 Geert Van Hoof (50 jaar) uit Berlaar stond op woensdagvoormiddag voor het eerst in twintig jaar nog eens voor een klas. De directeur van de inrichtende macht van 37 onderwijsinstellingen in de regio Mechelen, Heist-op-den-Berg en Keerbergen deed dat in de GO! Basisschool Klim Op in Bonheiden. Door opnieuw les te geven wou hij het nijpend lerarentekort onder de aandacht brengen.
 1. RESTOTIP. Gewezen cafébazin schotelt lekkernijen voor in ‘t Koffiehukske
  Arendonk

  RESTOTIP. Gewezen cafébazin schotelt lekkernij­en voor in ‘t Koffiehuks­ke

  Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: ‘t Koffiehukske in Arendonk, waar de voormalige cafébazin Martine Machilsen in de kookpotten roert én de bediening voor haar rekening neemt. Lees hier meer restotips uit de Kempen.