Daan en Jasper Hendrickx (13), de tweelingbroers met een passie voor STEM.
Volledig scherm
Daan en Jasper Hendrickx (13), de tweelingbroers met een passie voor STEM. © Githo Nijlen

Na tweelingbroer Jasper plaatst ook Daan Hendrickx zich voor finale van STEM-olympiade

NijlenWetenschappelijk inzicht zit duidelijk in het DNA van de Nijlense tweelingbroers Jasper en Daan Hendrickx (13). Nadat Jasper vorig jaar een tweede plaats behaalde op de Vlaamse STEM-olympiade, heeft nu ook Daan zich geplaatst voor de finale. Een straffe prestatie, want er namen dit schooljaar bijna 30.000 leerlingen uit 251 scholen mee, van wie er slechts 64 naar de finale gaan. 

 1. Heistenaar Frodo De Decker tekende onze geschiedenis voor boek ‘Het Verhaal van Vlaanderen’: “De Guldensporenslag was een uitdaging”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistenaar Frodo De Decker tekende onze geschiede­nis voor boek ‘Het Verhaal van Vlaanderen’: “De Guldenspo­ren­slag was een uitdaging”

  Heistenaar Frodo De Decker (41) voorzag de graphic novel van televisieprogramma Het Verhaal van Vlaanderen, dit voorjaar op Eén, van tekeningen. Het eerste deel kwam deze week uit en behandelt de periode van de prehistorie tot de Bourgondiërs. Voor zijn tekenwerk dook Frodo zelf de geschiedenisboeken in en deed hij het nodige opzoekwerk. Deze zaterdag signeert hij het boek in Het Voorwoord in Heist-op-den-Berg.
 2. Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Kempen

  Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de Kempen op waar je daarvoor terechtkan: van Lux Treasures in Hoogstraten tot Anders at Home in Herentals.