Het kunstwerk op de troostplek van Ferm Bevel werd onthuld door kunstenaar Ferdi Heylen, Timmi Van Wassenhoven, Katia Peenen en haar dochter Sanne.
Volledig scherm
Het kunstwerk op de troostplek van Ferm Bevel werd onthuld door kunstenaar Ferdi Heylen, Timmi Van Wassenhoven, Katia Peenen en haar dochter Sanne. © Wannes Vansina

Moeder en dochter staan model voor kunstwerk voor troostplek Ferm

BevelFerm heeft zondagochtend in Bevel een troostplek ingericht waar bezoekers opnieuw hoop en vertrouwen in de toekomst kunnen vinden. Katia Peenen en haar dochter Sanne (5) stonden model voor het kunstwerk van kunstenaar Ferdi Heylen.

  1. Lier opent avontuurlijk speelpleintje in Stierstraat: “Een land waar kinderen hun fantasie kunnen gebruiken”
    Lier

    Lier opent avontuur­lijk speelplein­tje in Stier­straat: “Een land waar kinderen hun fantasie kunnen gebruiken”

    In de Spierstraat in Lier werd op zaterdag het nieuw speelpleintje Stier geopend. Het stadsbestuur koos bewust voor een natuurspeeltuin met houten speelelementen en heuvels. “Dit is een heel mooi groen terrein en dat willen we zo houden. Zo weinig mogelijk verharding was het doel. Het belangrijkste is dat het hier een land voor kinderen wordt, dat ze hier hun fantasie kunnen gebruiken. Tenslotte blijft fantasie hun grootste speeltoestel”, aldus burgervader Rik Verwaest (N-VA), bevoegd voor het jeugdbeleid van de stad. Lier telde zo’n 20.000 euro neer voor het speelparadijs. Het terrein, dat in het bezit is van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting, zal minstens 10 jaar onaangeroerd blijven.