Woonzorgcentrum Heilig Hart in Nijlen.
Volledig scherm
Woonzorgcentrum Heilig Hart in Nijlen. © Heilig Hart Nijlen

Late piek in wzc Heilig Hart in Nijlen: 25 bewoners besmet

Terwijl het aantal besmettingen met Covid-19 in Vlaanderen langzaamaan afneemt, doet er zich in woonzorgcentrum Heilig Hart in Nijlen een late piek van besmettingen voor. De 114 bewoners van het woonzorgcentrum werden begin april nog getest, toen testte er één bewoner positief. Ondanks de maatregelen die genomen werden, is het virus toch verder uitgebroken: er zijn nu 25 bewoners besmet.

 1. Kok Jan en partner Anke blij met de heropening: “Vanaf morgen vliegen we er volle bak in en binnen een dikke maand... dan duiken we de maïs in!”
  Herenthout

  Kok Jan en partner Anke blij met de heropening: “Vanaf morgen vliegen we er volle bak in en binnen een dikke maand... dan duiken we de maïs in!”

  Kok Jan Van Rompaey en zijn partner Anke Luyten zijn maar al te blij dat ze vrijdagmiddag de deuren van hun huiskamerrestaurant in Herenthout terug kunnen openzwieren voor de klanten. Na een lange sluiting kunnen ze terug de klanten in de watten leggen, iets waarvoor ze enkele jaren geleden kozen. Als klap op de vuurpijl kondigen ze een nieuw project aan: MA(G)ïS. Daarbij koken ze letterlijk in het midden van de Herenthoutse natuur.
 2. Plannen voor zeven padelvelden aan Nazaretdreef vallen niet overal in goede aarde, buren en Natuurpunt vrezen voor (geluids)overlast
  Lier

  Plannen voor zeven padelvel­den aan Nazaret­dreef vallen niet overal in goede aarde, buren en Natuurpunt vrezen voor (geluids)overlast

  Op een stuk weiland in de Lierse Nazaretdreef wil ondernemer Tanguy Goetze zeven padelvelden gaan aanleggen, maar die plannen vallen niet overal in goede aarde. Verschillende buurtbewoners en Natuurpunt (dat vlakbij natuurgebied Nazareth-Zuid beheert) vrezen voor (geluids)overlast. De stad Lier moet tegen half juli een beslissing nemen over Goetzes ingediende omgevingsaanvraag.