Het Kesselse patronaat.
Volledig scherm
Het Kesselse patronaat. © du

Kesselse patronaat herleeft met tentoonstelling en concert

KesselHet patronaat, in de schaduw van de Kesselse Sint-Lambertuskerk, is na jaren leegstand in ere hersteld. Het stukje historisch erfgoed van 120 jaar oud in de Gasthuisstraat werd gerestaureerd tot parochiezaal. Dit weekend staat er een feestelijke opening op het programma, met een groepstentoonstelling en concert. 

 1. Lierenaar Nicky verkoopt zelfgeknoopte Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”
  Lier

  Lierenaar Nicky verkoopt zelfge­knoop­te Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”

  Lierenaar Nicky Matthys (33) heeft in het kader van Rode Neuzen Dag al meer dan tweehonderd zelfgeknoopte Buddy’s – poppetjes van paracord – aan de man gebracht. “Ik heb een bijzondere sympathie voor Rode Neuzen. Zelf ging ik in de middelbare school door een moeilijke periode. Gelukkig hielpen enkele leraars me er toen mee bovenop”, vertelt Nicky.
 2. Tom (29) laat tattoo Lierse patroonheilige Sint-Gummarus plaatsen na zwaar ongeval: “Uit dank voor goede zorgen in ziekenhuis van Lier”
  PREMIUM
  Lier

  Tom (29) laat tattoo Lierse patroonhei­li­ge Sint-Gummarus plaatsen na zwaar ongeval: “Uit dank voor goede zorgen in ziekenhuis van Lier”

  Anderhalf jaar nadat hij bij een zwaar verkeersongeval tal van breuken opliep, is Tom Van Driessche (29) bijna klaar om het gewone leven te hervatten. Tijdens zijn revalidatie liet de Lierenaar een tatoeage van de Lierse patroonheilige Sint-Gummarus (ook bekend als hersteller van breuken) op zijn arm plaatsen. “Uit dank voor de goede zorgen die ik in het ziekenhuis van Lier kreeg”, knipoogt Van Driessche. “En het heeft nog geholpen ook.”