Burgemeester Paul Verbeeck, al 20 jaar burgervader van de Nijlenaars.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Paul Verbeeck, al 20 jaar burgervader van de Nijlenaars. © Legreve

INTERVIEW: Paul Verbeeck, al 20 jaar burgemeester van Nijlen: “Als ik zou stoppen, ga je me sowieso niet met een boek in mijn zetel vinden: ik heb nog veel plannen”

NijlenBijna dag op dag 20 jaar geleden, op 2 januari 2001, zat kersvers burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) zijn eerste gemeenteraad voor. Op 22 december 2000 legde hij de eed af, het begin van wat we best wel een tijdperk mogen noemen: op de teller staan meer dan 200 gemeenteraden en bijna 1.000 colleges als burgemeester, en nog veel meer als je ook zijn jaren als gemeenteraadslid meetelt, sinds 1983. “Ik weet dat er gezegd wordt dat ik vaak aanwezig ben op feesten, maar ik probeer er ook te zijn voor mijn inwoners in moeilijke tijden.”

 1. Achtervolging tegen 180 km/u, dwaze inhaalmanoeuvres, geen rijbewijs én voor de tweede keer in vier dagen betrapt op gebruik van lachgas: twintiger uit Ranst zal start van 2021 niet snel vergeten
  Brecht/Malle/Schilde/Ranst

  Achtervol­ging tegen 180 km/u, dwaze inhaalma­noeu­vres, geen rijbewijs én voor de tweede keer in vier dagen betrapt op gebruik van lachgas: twintiger uit Ranst zal start van 2021 niet snel vergeten

  Een twintiger uit Ranst is voor de tweede keer in vier dagen betrapt met lachgas. Enkele dagen geleden zat hij met enkele vrienden in de auto te snuiven in de wagen in Schilde en dinsdag liep het fout na een wilde achtervolging tussen Brecht en Malle. Het bezit en gebruik van lachgas is sinds 1 januari strafbaar in de politiezone Voorkempen. Deze twintiger heeft de ‘eer’ al twee pv’s op zijn naam te hebben van de vijf die er in totaal zijn uitgeschreven.
 1. Eerstelijnszone Middenkempen bereidt zich volop voor op vaccinatiecampagne: “Bezig met verzamelen van cijfers en met zoektocht naar locaties en stockageruimters”
  Neteland / Lille / Kasterlee

  Eerste­lijns­zo­ne Middenkem­pen bereidt zich volop voor op vaccinatie­cam­pag­ne: “Bezig met verzamelen van cijfers en met zoektocht naar locaties en stockage­ruim­ters”

  De zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. De zone bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Deze zeven gemeenten werkten al eerder tijdens de coronacrisis nauw samen. Zo richtten ze het Covid Coaching Team op, waarbij maatschappelijk werkers besmette inwoners ondersteunen. Deze samenwerking zet de eerstelijnszone nu ook verder bij de start van de vaccinatiecampagne.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen