Groeipotloden voor 250 vrijwilligers in Nijlen.
Volledig scherm
Groeipotloden voor 250 vrijwilligers in Nijlen. © rv

‘Groeipotloden' voor 250 vrijwilligers in Nijlen

Nijlen‘Je wereld bloeit open dankzij vrijwilligerswerk’: dat is het thema van de Week van de Vrijwilliger die dit jaar van 27 februari tot 7 maart plaatsvindt. Ook in Nijlen zijn er veel vrijwilligers aan het werk: het lokaal bestuur geeft hen alle 250 als bedankje een ‘groeipotlood’.

 1. Nu ook Latijn en Maatschappij- en Welzijnswetenschappen in de tweede graad: Sint-Calasanz krijgt er twee studierichtingen bij
  PREMIUM
  Nijlen

  Nu ook Latijn en Maatschap­pij en Welzijnswe­ten­schap­pen in de tweede graad: Sint-Calasanz krijgt er twee studierich­tin­gen bij

  Leerlingen van het Sint-Calasanzinstituut in Nijlen die na het tweede jaar Latijn hun klassieke studies wilden verderzetten in de derde graad, moesten tot voor kort op zoek naar een andere school. Daar komt vanaf september verandering in: de school zal vanaf dan ook Latijn aanbieden in de derde graad, net als de nieuwe studierichting Maatschappij- en Welzijnswetenschappen. “Hier droomden we al een tijdje van, de school is aan een enorme groei bezig”, vertelt directeur Jan Maes trots.
 2. Kempense burgemeesters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense burgemees­ters gaan niet mee in rebels gedrag van Luik: “Terrassen pas openen als het mag van de federale overheid”

  De gouverneur van de provincie Luik en enkele burgemeesters daar winden er geen doekjes op: ze zullen vanaf 1 mei toelaten dat horecazaken hun terras openen. De rebellie krijgt in de Kempen voorlopig niet meteen navolging, al is burgemeester Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wel duidelijk. “Een goed georganiseerde horeca is nog altijd een beter plan om de pandemie te bestrijden dan mensen ongecontroleerd naar de parken te laten gaan. Dus alsjeblieft: laat ze heropenen op 1 mei.”
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York