In mei 2020 streek het reizende horecaconcept Dinner On The Lake neer in de Bartstraat in Kessel.
Volledig scherm
In mei 2020 streek het reizende horecaconcept Dinner On The Lake neer in de Bartstraat in Kessel. © DR

Gemeente Nijlen en Dinner on the Lake bereiken overeenkomst: “Blij dat de zaak hiermee achter de rug is”

NijlenDe organisatie van Dinner On The Lake heeft een bedrag van 16.806,06 euro betaald aan de gemeente Nijlen om de kosten van de rechtszaak te vergoeden, maar daar blijft het bij. De dwangsommen die werden geëist, laat de gemeente Nijlen vallen. Daarmee is de zaak definitief afgerond. 

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Putte haalt organisatie BK in huis en bevestigt reputatie als wielergemeente: “Groot deel van de investeringskost zullen we kunnen terugverdienen”
  PREMIUM
  Putte

  Putte haalt organisa­tie BK in huis en bevestigt reputatie als wielerge­meen­te: “Groot deel van de investe­rings­kost zullen we kunnen terugver­die­nen”

  De gemeente Putte zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. In 2023 is Putte ook gastheer voor het BK voor beloften en elite zonder contract en in 2025 voor de nieuwelingen U17. Putte betaalt 295 000 euro om de kampioenschappen te mogen ontvangen. “Maar er is een groot terugverdieneffect”, maakt het gemeentebestuur zich sterk.