In mei 2020 streek het reizende horecaconcept Dinner On The Lake neer in de Bartstraat in Kessel.
Volledig scherm
In mei 2020 streek het reizende horecaconcept Dinner On The Lake neer in de Bartstraat in Kessel. © DR

Gemeente Nijlen en Dinner on the Lake bereiken overeenkomst: “Blij dat de zaak hiermee achter de rug is”

NijlenDe organisatie van Dinner On The Lake heeft een bedrag van 16.806,06 euro betaald aan de gemeente Nijlen om de kosten van de rechtszaak te vergoeden, maar daar blijft het bij. De dwangsommen die werden geëist, laat de gemeente Nijlen vallen. Daarmee is de zaak definitief afgerond. 

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Wim Govaerts stelt privécollectie tentoon: “De Lierenaars die hun leven lieten tijdens de oorlog verdienen het herinnerd te worden”
  Lier

  Wim Govaerts stelt privécol­lec­tie tentoon: “De Lierenaars die hun leven lieten tijdens de oorlog verdienen het herinnerd te worden”

  Naar aanleiding van de heruitgave van zijn boek Lier Bevochten - Bezet - Bevrijd 40-45 over oorlogsslachtoffers uit Lier, gaf auteur Wim Govaerts op donderdag 2 februari een lezing in samenwerking met Recht & Vrijheid. Naar aanleiding van deze lezing vindt er een tentoonstelling over hetzelfde onderwerp plaats in het Vleeshuis van Lier. Deze kan je nog het hele weekend komen bezichtigen.