Het ontwerp ‘Keirkestikkel’ van de OLV-kerk in Nijlen.
Volledig scherm
Het ontwerp ‘Keirkestikkel’ van de OLV-kerk in Nijlen. © Gemeente Nijlen

Café, markt of coworkingspace? Onze-Lieve-Vrouwkerk in Klokkenlaan krijgt nieuwe bestemming

De Onze-Lieve-Vrouwkerk in de Klokkenlaan in Nijlen moet tegen 2023 een nieuwe bestemming krijgen. De gemeente en de parochie gaan daarvoor een samenwerking aan met vier studenten Interieurvormgeving van Thomas More. Wordt het een overdekte markt, een fietsenmaker met café, een coworkingspace met buurtwinkel of toch een themacafé met theater? Nijlenaars kunnen hierover hun mening geven op www.nijlenmeemaken.be.

 1. Hoe is het nog met ‘jodelmeisje’ Laura Omloop (23)? “Na alles wat er gebeurd is, wil ik gewoon weer op het podium staan, als mens onder de mensen”
  PREMIUM

  Hoe is het nog met ‘jodelmeis­je’ Laura Omloop (23)? “Na alles wat er gebeurd is, wil ik gewoon weer op het podium staan, als mens onder de mensen”

  Het is ondertussen al dertien jaar geleden sinds Laura Omloop (23) in haar schattige gele rokje stond te jodelen op het podium van het Junior Eurovisiesongfestival in Nederland. Haar muzikale carrière ging van start, maar na enkele jaren leek ze van de scène verdwenen te zijn. Nu is ze weer helemaal terug en klaar om zich volledig op haar muziek te storten. In haar nieuwste single bezingt ze haar liefde voor de stad Lier, waar ze geboren en getogen is. Wij vroegen haar hoe het met haar gesteld is en wat we zoal mogen verwachten: “Ja, er gaat een nieuwe jodelsong komen!”
  Lier
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.