Het ontwerp ‘Keirkestikkel’ van de OLV-kerk in Nijlen.
Volledig scherm
Het ontwerp ‘Keirkestikkel’ van de OLV-kerk in Nijlen. © Gemeente Nijlen

Café, markt of coworkingspace? Onze-Lieve-Vrouwkerk in Klokkenlaan krijgt nieuwe bestemming

De Onze-Lieve-Vrouwkerk in de Klokkenlaan in Nijlen moet tegen 2023 een nieuwe bestemming krijgen. De gemeente en de parochie gaan daarvoor een samenwerking aan met vier studenten Interieurvormgeving van Thomas More. Wordt het een overdekte markt, een fietsenmaker met café, een coworkingspace met buurtwinkel of toch een themacafé met theater? Nijlenaars kunnen hierover hun mening geven op www.nijlenmeemaken.be.

  1. Kok Jan en partner Anke blij met de heropening: “Vanaf morgen vliegen we er volle bak in en binnen een dikke maand... dan duiken we de maïs in!”
    Herenthout

    Kok Jan en partner Anke blij met de heropening: “Vanaf morgen vliegen we er volle bak in en binnen een dikke maand... dan duiken we de maïs in!”

    Kok Jan Van Rompaey en zijn partner Anke Luyten zijn maar al te blij dat ze vrijdagmiddag de deuren van hun huiskamerrestaurant in Herenthout terug kunnen openzwieren voor de klanten. Na een lange sluiting kunnen ze terug de klanten in de watten leggen, iets waarvoor ze enkele jaren geleden kozen. Als klap op de vuurpijl kondigen ze een nieuw project aan: MA(G)ïS. Daarbij koken ze letterlijk in het midden van de Herenthoutse natuur.