Burgemeester Paul Verbeeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Paul Verbeeck. © Legreve

BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een nieuwe school in Kessel? Hoe zit het met veilige fietspaden? Hoe ver staat project Woon-Bal?

nijlenDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Nijlen, een gemeente met plannen voor een nieuwe school, een nieuwe woonwijk, en op termijn misschien een nieuw zwembad.

  1. Lier opent avontuurlijk speelpleintje in Stierstraat: “Een land waar kinderen hun fantasie kunnen gebruiken”
    Lier

    Lier opent avontuur­lijk speelplein­tje in Stier­straat: “Een land waar kinderen hun fantasie kunnen gebruiken”

    In de Spierstraat in Lier werd op zaterdag het nieuw speelpleintje Stier geopend. Het stadsbestuur koos bewust voor een natuurspeeltuin met houten speelelementen en heuvels. “Dit is een heel mooi groen terrein en dat willen we zo houden. Zo weinig mogelijk verharding was het doel. Het belangrijkste is dat het hier een land voor kinderen wordt, dat ze hier hun fantasie kunnen gebruiken. Tenslotte blijft fantasie hun grootste speeltoestel”, aldus burgervader Rik Verwaest (N-VA), bevoegd voor het jeugdbeleid van de stad. Lier telde zo’n 20.000 euro neer voor het speelparadijs. Het terrein, dat in het bezit is van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting, zal minstens 10 jaar onaangeroerd blijven.