De cursus van Ans vindt plaats in de cafetaria van het zwembad.
Volledig scherm
De cursus van Ans vindt plaats in de cafetaria van het zwembad. © Marc Aerts

Ans haalt Weight Watchers terug naar Nijlen

Het dieetprogramma WW (Weight Watchers heruitgevonden) keert na jarenlange afwezigheid terug naar Nijlen, met dank aan inwoner Ans Vercammen. Vanaf volgende week dinsdag staat ze je in de cafetaria van het gesloten zwembad met raad en daad bij om de overbodige kilo’s kwijt te spelen.

 1. Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenisstraf kreeg”
  PREMIUM

  Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenis­straf kreeg”

  Veertig jaar zou Melissa Van Loo maandag zijn geworden. Maar het meisje (17) uit Turnhout werd in april 1998 op gruwelijke wijze onthoofd door haar vriendje Sam B. (20). Om zeker te zijn dat hij de duivel uit haar zou verdrijven, probeerde hij nadien haar hersenen door te spoelen. Aanvankelijk huiverden haar zussen bij de gedachte dat de moordenaar geïnterneerd zou worden. Na een ontmoeting met Sam B. zijn ze maar wat blij dat deze beslissing werd genomen. Samen met Janica en Saskia Van Loo blikken we terug op die zwarte dag en de ontmoeting met de moordenaar van hun zus. “Je hebt er niks aan om de rest van je leven te teren op haat.”
 1. Daling van aantal besmettingen in Nijlen op zondag 18 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Nijlen op zondag 18 oktober

  In Nijlen zijn er op één dag 9 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 14. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 58 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Nijlen komt dat getal nu op 253 te liggen. Nijlen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.