Annemie Van Camp sloot vrede met de moordenaar van haar broer (rechts) en wil graag anderen informeren over hoe helend herstelbemiddeling kan zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemie Van Camp sloot vrede met de moordenaar van haar broer (rechts) en wil graag anderen informeren over hoe helend herstelbemiddeling kan zijn. © Klaas De Scheirder/Vanderveken

Annemie (53) sloot vrede met de moordenaar van haar broer: “Het is niet allemaal vergeten en vergeven, maar ik hoef niet meer bang of boos te zijn”

Nijlen“Ik verwacht zeker niet dat iedereen mijn voorbeeld volgt. Maar voor mij was praten met de moordenaar van mijn broer een manier om met zijn dood te kunnen omgaan.” Aan het woord is Annemie Van Camp (53) uit Nijlen. Na de moord op haar broer Robert ging ze verschillende keren in gesprek met de dader. Nu is ze vrijwilliger bij Moderator, een forum voor herstelbemiddeling, en geeft ze lezingen in scholen en gevangenissen.

  1. Herenthoutse Julot (19) stoomt zich klaar voor live shows The Voice van Vlaanderen: “Het hele dorp steunt me!”
    Herenthout

    Herenthout­se Julot (19) stoomt zich klaar voor live shows The Voice van Vlaanderen: “Het hele dorp steunt me!”

    In Herenthout werd zelden met zo veel spanning gekeken naar nieuwe afleveringen van The Voice van Vlaanderen. Reden? Het onaantastbare stemgeluid van dorpsgenote Julot Van de Poel (19). Als enige overgebleven Kempenaar maakt ze zich op voor haar eerste live show van komende vrijdag. “Leuk om al die lovende reacties te horen, maar ik blijf met mijn voetjes op de grond”, klinkt het vastberaden.