Albertkanaalstraat in Nijlen
Volledig scherm
Albertkanaalstraat in Nijlen © Google Maps

Albertkanaalstraat vier dagen enkelrichting

NijlenDe Albertkanaalstraat in Nijlen zal vanaf 13 tot 17 december enkelrichting zijn. De nieuwe waterleiding wordt die week aangesloten op de woningen. 

 1. Onze weekendtips voor de Mechelse regio: een avant-première, de buit van Kludde en ‘walkshops’ in het groen
  PREMIUM
  Mechelen, Puurs-Sint-Amands, Heist-op-den-Berg

  Onze weekend­tips voor de Mechelse regio: een avant-première, de buit van Kludde en ‘walkshops’ in het groen

  Door de hoge coronacijfers sneuvelen nog steeds wat evenementen, toch konden we ook voor dit weekend weer een reeks boeiende activiteiten in de Mechelse regio oplijsten. Van circusartiesten die in hun boeken laten kijken over een zoektocht naar de buit van Kludde tot ‘walkshops’ in het groen: hieronder vindt u een greep uit het aanbod.
 2. Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelinge tot misskandidate: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslustig kunnen zijn”
  PREMIUM
  Lier

  Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelin­ge tot misskandi­da­te: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslus­tig kunnen zijn”

  Yalda Womi (23) uit Lier is haar dromen aan het waar maken. Veertien jaar nadat ze als Afghaanse vluchtelinge in ons land terechtkwam, heeft Yalda een eigen schoonheidsinstituut opgericht én staat ze in de finale van Miss Wellness Beauty. “Ik heb in Kaboel heel wat dingen gezien die je eigenlijk niet wil zien: van schietpartijen op straat tot bomaanslagen.” Een opvallend levensverhaal.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Fanfare hoopt zich met Koperpunk richting VLAMO-award te blazen op Clamotte Rock: “Doel hebben is het belangrijkste, de award winnen de kroon op het werk”
  Herenthout

  Fanfare hoopt zich met Koperpunk richting VLA­MO-a­ward te blazen op Clamotte Rock: “Doel hebben is het belangrijk­ste, de award winnen de kroon op het werk”

  Enkele weken geleden kondigde de organisatie van Clamotte Rock aan dat de Koninklijke Fanfare Sint Pieter dit jaar een set zal verzorgen op de jubileumeditie van hun festival. Geen klassiek fanfareconcert, maar een nagelnieuwe, loeiharde set Koperpunk, samen met punkrocksensatie ‘The Priceduifkes’. Het is met dit concept dat de Herenthoutse fanfare genomineerd werd voor de VLAMO-award.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 3. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.