Het oude bordeel De Nijl staat er verlaten bij.
Volledig scherm
Het oude bordeel De Nijl staat er verlaten bij. © Foto Tim Van Der Zeypen

800 plantjes in failliet bordeel

NIJLENVier Nederlanders tussen de 20 en 39 jaar oud stonden gisteren terecht voor hun deelname aan een grote cannabisplantage. Opmerkelijk is dat die aangetroffen is in een voormalig bordeel 'Den Nijl' aan de Bouwelsesteenweg. Dat staat al enkele jaren leeg. De vier ontkenden hun betrokkenheid niet, maar minimaliseerden hun rol: "We waren enkel knippers."

 1. Achtervolging tegen 180 km/u, dwaze inhaalmanoeuvres, geen rijbewijs én voor de tweede keer in vier dagen betrapt op gebruik van lachgas: twintiger uit Ranst zal start van 2021 niet snel vergeten
  Brecht/Malle/Schilde/Ranst

  Achtervol­ging tegen 180 km/u, dwaze inhaalma­noeu­vres, geen rijbewijs én voor de tweede keer in vier dagen betrapt op gebruik van lachgas: twintiger uit Ranst zal start van 2021 niet snel vergeten

  Een twintiger uit Ranst is voor de tweede keer in vier dagen betrapt met lachgas. Enkele dagen geleden zat hij met enkele vrienden in de auto te snuiven in de wagen in Schilde en dinsdag liep het fout na een wilde achtervolging tussen Brecht en Malle. Het bezit en gebruik van lachgas is sinds 1 januari strafbaar in de politiezone Voorkempen. Deze twintiger heeft de ‘eer’ al twee pv’s op zijn naam te hebben van de vijf die er in totaal zijn uitgeschreven.
 2. Onzekerheid troef bij festivalorganisatoren: “Misschien kan Clamotte Rock als één van de eerste festivals proefdraaien met sneltesten”
  Herenthout

  Onzeker­heid troef bij festivalor­ga­ni­sa­to­ren: “Misschien kan Clamotte Rock als één van de eerste festivals proefdraai­en met sneltesten”

  Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). De organisatoren van Clamotte Rock houden de cijfers angstvallig in de gaten. Omdat ze als één van de eerste festivals van het land op de kalender staan, lijkt de kans groot dat sneltesten niet kunnen ontbreken aan de ingang.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"