1. Proces tegen pakjesbedrijven GLS en PostNL uitgesteld: “Voor ons koeriers is er voorlopig nog niets veranderd”
  PREMIUM
  Mechelen

  Proces tegen pakjesbe­drij­ven GLS en PostNL uitgesteld: “Voor ons koeriers is er voorlopig nog niets veranderd”

  Een legertje aan advocaten bood zich vrijdagochtend aan op de rechtbank in Mechelen. Pakjesbedrijven GLS en PostNL staan er terecht voor het aanzetten tot georganiseerde sociale fraude, maar de zaak is uitgesteld. Voor de koeriers is er, sinds er aan de alarmbel werd getrokken, nog maar weinig veranderd. “We zijn én blijven een moderne vorm van slaven.”
 2. HeiligHartziekenhuis opent deuren van gloednieuwe spoeddienst: “Zelfs COVID-19 hielp een handje bij het ontwerp”
  Lier

  HeiligHart­zie­ken­huis opent deuren van gloednieu­we spoed­dienst: “Zelfs COVID-19 hielp een handje bij het ontwerp”

  Het HeiligHartziekenhuis in Lier opende zaterdag officieel de deuren van een volledig nieuwe spoeddienst. “We kunnen onze 23.000 patiënten per jaar voortaan ontvangen in een grotere en modernere omgeving. De plannen werden tijdens de coronacrisis nog aangepast, om klaar te zijn voor eventueel nieuwe pandemieën”, zegt medisch diensthoofd spoedgevallen dr. Koen De Feyter.
 3. Vijf restaurants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteitsvolle zaken dan één kans op een Michelinster”
  PREMIUM
  Turnhout

  Vijf restau­rants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteits­vol­le zaken dan één kans op een Michelin­ster”

  Alex Verhoeven begon zijn carrière in de keuken van Hof van Cleve. Tegenwoordig roert hij in de potten van Hert, het restaurant dat hij in Turnhout opende op 72 meter hoogte. Maar Alex Verhoeven is veel meer dan alleen Hert. Hij runt binnenkort vijf restaurants én heeft plannen voor een feestzaal. “Ik moet toegeven dat ik mezelf onlangs ben tegengekomen.”
 1. Herenthoutse Amber (23) zit in finale Regi Academy: “Dit had ik nooit verwacht, tot voor kort was de douche mijn podium en de shampoo mijn publiek”
  PREMIUM
  Herenthout

  Herenthout­se Amber (23) zit in finale Regi Academy: “Dit had ik nooit verwacht, tot voor kort was de douche mijn podium en de shampoo mijn publiek”

  Amber Klockaerts. Met zo'n naam, dan kan het niet anders dat deze meid een stem als een klok heeft. En of ze dat bewijst dezer dagen. Amber schittert in het VTM-programma Regi Academy en schopte het tot de finale die volgende week plaatsvindt. “Hoe dichter het komt, hoe harder de kriebels opsteken”, vertelt de Herenthoutse nachtegaal.
 1. RESTOTIP: Culinair genot bij huiskamerrestaurant ‘Van Rompaey HomeCooking’
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP: Culinair genot bij huiskamer­res­tau­rant ‘Van Rompaey HomeCoo­king’

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Van Rompaey HomeCooking in Herenthout, het restaurant van chefkok Jan van Rompaey waar zijn partner Anke Luyten de klanten bedient. Een zorgvuldig samengesteld menu met aangepaste wijnen staat er op jou te wachten. Lees hier meer restotips uit de Kempen.
 2. Mama van positief geteste Mathias vraagt om verjaardagskaartjes te sturen: “Dan voelt hij zich minder alleen op zijn verjaardag”
  Hallaar

  Mama van positief geteste Mathias vraagt om verjaar­dags­kaart­jes te sturen: “Dan voelt hij zich minder alleen op zijn verjaardag”

  Ziek en in quarantaine: Mathias Stroobants uit Hallaar (Heist-op-den-Berg) had zich zijn elfde verjaardag op woensdag wel even anders voorgesteld. Vrijdag testte hij positief op COVID-19 en sindsdien vult hij zijn dagen op zijn kamer. Mama Deanie Braeckmans (33 jaar) lanceert daarom een oproep achter zijn rug om: “Wie mijn zoon een hart onder de riem wil steken, mag altijd een verjaardagkaartje of tekening sturen.”
 1. Scoutsfuif Super Trouper wordt eerste Lierse massa-event sinds corona: “Voorbereidingstijd was kort, goesting des te groter”
  PREMIUM
  Lier

  Scoutsfuif Super Trouper wordt eerste Lierse mas­sa-event sinds corona: “Voorberei­dings­tijd was kort, goesting des te groter”

  De scouts van Lier organiseren op vrijdag 17 september voor de negende keer hun Super Trouper fuif op het scoutsterrein aan de Marnixdreef. Met 1 500 verwachte bezoekers wordt Super Trouper het eerste massa-evenement voor jongeren in Lier sinds de corona-uitbraak. “Iedere aanwezige moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen”, zegt scoutsleider Simon Rastelli.
 1. Lokale afdelingen van Ferm openen troostplek
  Berlaar / Nijlen

  Lokale afdelingen van Ferm openen troostplek

  Zowel in Berlaar als in Nijlen openden de lokale afdelingen van Ferm afgelopen zaterdag een trootsplek. “Het voorbije jaar hebben we door corona heel wat moeten missen. Familie, vrienden, hobby’s en een knuffel. We hebben ook het verlies moeten verwerken of afscheid nemen van een een geliefd persoon. Troost was daarom meer dan ooit belangrijk, maar dat ging vorig jaar anders dan voorheen. Daarom werd er gedacht aan een troostplek. Een stukje groen in een stad, dorp of buurt dat toegankelijk is voor iedereen en waar mensen bij elkaar troost kunnen vinden”, luidt het bij Ferm Berlaar. Zij opende een troostplek zaterdag in de tuin van het WZC Kloosterhof langs de Sollevelden. In Nijlen opende Ferm zijn troostplek aan de klokkentoren van de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw.