1. Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivierenland
  PREMIUM
  Kempen/Rivierenland

  Tussen aardbei en gevangenis: zes tips voor een mooie fietstocht in de Kempen en Rivieren­land

  Met het mooie weer halen mensen weer massaal hun stalen ros van stal om de natuur te ontdekken. Ook in onze regio zijn er tal van uitgestippelde themaroutes te vinden. Onder meer aardbeien, gevangenissen, Keizer Karel en zelfs muziek staan op het programma. Ontdek hieronder waar je samen met je vrienden of familie op pad kan in onder andere de buurt van Hoogstraten, Lier, Olen, Turnhout, Bornem en Mol. Nog meer inspiratie nodig? Ga dan zeker ook hier even kijken.
 2. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 1. 74% van de Nijlenaars is tevreden over de gemeente: “Mooie score, maar er is nog werk aan de winkel”
  Nijlen

  74% van de Nijlenaars is tevreden over de gemeente: “Mooie score, maar er is nog werk aan de winkel”

  In Nijlen is 74% van de inwoners tevreden over de gemeente, maar slechts 26% heeft vertrouwen in het gemeentebestuur. Dat blijkt uit de resultaten van de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid voorgesteld. Daarmee peilt het Agentschap Binnenlands Bestuur om de drie jaar naar de mening van de burger over tal van lokale beleidsthema’s, gaande van armoede tot wonen en van verkeer tot diversiteit.
 1. Plannen voor zeven padelvelden aan Nazaretdreef vallen niet overal in goede aarde, buren en Natuurpunt vrezen voor (geluids)overlast
  Lier

  Plannen voor zeven padelvel­den aan Nazaret­dreef vallen niet overal in goede aarde, buren en Natuurpunt vrezen voor (geluids)overlast

  Op een stuk weiland in de Lierse Nazaretdreef wil ondernemer Tanguy Goetze zeven padelvelden gaan aanleggen, maar die plannen vallen niet overal in goede aarde. Verschillende buurtbewoners en Natuurpunt (dat vlakbij natuurgebied Nazareth-Zuid beheert) vrezen voor (geluids)overlast. De stad Lier moet tegen half juli een beslissing nemen over Goetzes ingediende omgevingsaanvraag.
 1. Coronasteun kostte Berlaar net geen 342.000 euro, spaarpot gemeente bedraagt 9,4 miljoen: “Budget voor activiteiten in 2020 aangesproken om verminderde ontvangsten te compenseren”
  Berlaar

  Coronas­teun kostte Berlaar net geen 342.000 euro, spaarpot gemeente bedraagt 9,4 miljoen: “Budget voor activitei­ten in 2020 aangespro­ken om verminder­de ontvang­sten te compense­ren”

  De jaarrekening 2020 van Berlaar sluit ondanks de impact van Covid-19 af met een positief saldo, een exploitatieoverschot van zo’n 3,4 miljoen euro. De coronasteun kostte de gemeente bijna 342.000 euro, al ontving het lokaal bestuur wel 183.727 euro aan steunsubsidies van de overheden.
 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 1. Heistse horecabazen vragen gemeente om alsnog werk te maken van braderij: “Opnieuw een jaar zonder braderij is een drama”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse horecaba­zen vragen gemeente om alsnog werk te maken van braderij: “Opnieuw een jaar zonder braderij is een drama”

  “Er zijn braderijen in Herentals en Geel, en in augustus kan je al terug naar Pukkelpop... waarom dan niet naar de braderij van Heist?” Enkele horecabazen van Heist-op-den-Berg vragen aan het lokaal bestuur om mee de schouders te zetten onder een braderij in augustus of september. Organisator Bergstraatcomité besloot onlangs om ook dit jaar geen braderij te organiseren. “Maar met de steun van het bestuur lukt het misschien wel.”
 1. Kok Jan en partner Anke blij met de heropening: “Vanaf morgen vliegen we er volle bak in en binnen een dikke maand... dan duiken we de maïs in!”
  Herenthout

  Kok Jan en partner Anke blij met de heropening: “Vanaf morgen vliegen we er volle bak in en binnen een dikke maand... dan duiken we de maïs in!”

  Kok Jan Van Rompaey en zijn partner Anke Luyten zijn maar al te blij dat ze vrijdagmiddag de deuren van hun huiskamerrestaurant in Herenthout terug kunnen openzwieren voor de klanten. Na een lange sluiting kunnen ze terug de klanten in de watten leggen, iets waarvoor ze enkele jaren geleden kozen. Als klap op de vuurpijl kondigen ze een nieuw project aan: MA(G)ïS. Daarbij koken ze letterlijk in het midden van de Herenthoutse natuur.