Dusty Hill is in zijn slaap overleden. Hij werd 72.
Volledig scherm
Dusty Hill is in zijn slaap overleden. Hij werd 72. © EPA

ZZ Top-bassist Dusty Hill (72) overleden

Dusty Hill, bassist bij de Amerikaanse rockband ZZ Top, is eergisteren in zijn slaap overleden. Dat laten de andere twee bandleden, Frank Beard en Billy Gibbons, weten op de website van de band. Hill werd 72.

 1. Aanval met Iraanse ‘kamikazedrones’ in regio Kiev, maar wat zijn die Shahed-136-drones juist die Rusland inzet?
  Play
  13

  Aanval met Iraanse ‘kamikaze­dro­nes’ in regio Kiev, maar wat zijn die Sha­hed-136-dro­nes juist die Rusland inzet?

  In de stad Bila Tserkva, op een honderdtal kilometer ten zuiden van de Oekraïense hoofdstad Kiev, is een persoon gewond geraakt bij een aanval met Iraanse kamikazedrones. Dat zegt de regionale gouverneur. Volgens gouverneur Oleksi Koeleba ging het om drones van het type Shahed-136. Het zou de eerste keer zijn dat dergelijke drones daar zijn gebruikt. Maar wat doen die nieuwe Iraanse aanvalsdrones juist? En wat betekent het dat Rusland ze inzet?
 2. Turkije boos op Zweedse tv en roept ambassadeur op het matje: “Dit is onacceptabel”
  11

  Turkije boos op Zweedse tv en roept ambassa­deur op het matje: “Dit is onaccepta­bel”

  De Zweedse ambassadeur in Ankara, Staffan Herrstrom, is op het matje geroepen door de Turkse regering wegens belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een satirisch programma van de Zweedse publieke omroep. In het programma zijn volgens Ankara onbeschofte uitlatingen gedaan en beledigend lelijke beelden opgevoerd die het Turkse staatshoofd onwaardig zijn. Herrstrom kreeg te horen dat dit voor Turkije onacceptabel is.