Zwitserse hulpdiensten barsten in tranen uit bij berging 22 kinderlijken

ap

Volgens ooggetuigen moet de klap bij het vreselijke busdrama met Belgische schoolkinderen in het Zwitserse Sierre enorm zijn geweest. Een journalist van de Zwitserse staatstelevisie die snel ter plaatse kwam, maakte dat op uit de totaal verhakkelde voorzijde van de bus die een muur aan een nis met een veiligheidsstrook ramde.

200 hulpverleners
De reddingsoperatie was extreem lastig en grootschalig met liefst 200 reddingswerkers en enkele helikopters. Heel wat hulpverleners waren erg aangedaan door de tragedie. "Zelfs de meest doorgewinterde reddingswerkers hadden het emotioneel heel moeilijk bij het uitvoeren van hun job", zegt Jean-Pierre Deslarzes, die de reddingsoperatie leidde. "Ze stonden bij het bergen van de kinderlijkjes met de tranen in de ogen. De meeste hulpverleners hebben heel wat ervaring met zware ongevallen, maar het feit dat er zoveel kinderen bij betrokken waren, deed zelfs de taaiste reddingswerkers in tranen uitbarsten bij het aanschouwen van zoveel ellende."

Identificatie
De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden nog zoveel mogelijk kinderen te redden uit het buswrak. Zo konden nog 24 gewonden worden overgebracht naar ziekenhuizen in de regio. De identificatie van de slachtoffers wordt een heel pijnlijke en complexe opdracht voor de hulpdiensten en vooral voor de ouders van de slachtoffers die onderweg zijn naar Zwitserland.

Teken hier ons rouwregister