Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool.
Volledig scherm
Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool. © Twitter/@manyapan, Reuters

Zwaarste regenval in 100 jaar in Chinese metropool: minstens 25 doden, “pendelaars zitten al 44 uur vast”

De overstromingen in de Chinese miljoenenstad Zhengzhou hebben al minstens 33 mensenlevens geëist. Dat melden de lokale autoriteiten. Gevreesd wordt dat er nog meer lichamen geborgen zullen worden. Er zijn nog 8 vermisten. Levens redden is nu “de topprioriteit”, verklaarde president Xi Jinping. De stortbuien worden veroorzaakt door de tyfoon In-Fa. Volgens de autoriteiten komt dergelijke regenval maar eens in de 100 jaar voor.

13 reacties

 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  niets te maken met klimaat , het is enkel het begin van het einde die is gestart zoals bescheven staat in de bijbel u ziet het fenomeen overal opduiken , en niet enkel water , beton en natuur fenomeen niet mee te maken. volgende week staat de wallen weer blank , onthou wat ik u zeg.
 • werner versluys

  1 jaar geleden
  De typhoon in-fa moet het komend weekend nog aankomen in China…komt net aan in Taiwan. Het probleem komt dus van andere grote regenval
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Nico Lapierre , dat zijn natuurrampen zoals er vroeger ook geweest zijn . De natuur laat zich niet dicteren . Het grote probleem is dat gemeenten en steden maar bouwvergunningen toegekend hebben en zo mensen laten bouwen hebben in overstromingsgebieden met alle gevolgen .
 • John Doe

  1 jaar geleden
  Nederland, Duitsland, China, allemaal de schuld van onze te trage federale regering zeker? Niet van de 'klimaatrealisten'?
 • Marc Paesen

  1 jaar geleden
  De mens de vervuiler, het gevaarlijkste wezen op aarde, rooit oerwouden, gebruikt fossiele brandstoffen, doet maar op.. de zeeën verzuren door polutie, fauna en flora gaan eraan en sterven uit, plastiek overal, grote hitte en overstromingen, het kan niet op.. Tja en dan wordt Moeder natuur een beetje boos he..