Zwaarste jongen (10) ter wereld moet op crashdieet

Twitter
Hij is amper tien, maar Arya Permana weegt maar liefst 192 kilogram. De Indonesische jongen wordt daarmee het zwaarste kind ter wereld genoemd. Zijn ouders hebben hem nu op een crashdieet gezet, in de hoop dat hij zijn bedenkelijke titel weer kwijtraakt.

De ouders van Arya hebben geen idee waar het is foutgelopen. De jongen had een normaal gewicht van iets meer dan drie kilo bij zijn geboorte. Toen hij twee jaar oud was, begon hij echter abnormaal snel aan te komen. "In het begin waren we blij dat hij zo 'gezond' was", vertelt zijn moeder. "Maar een paar jaar later konden we zijn gewicht niet meer onder controle houden en beseften we dat hij medische hulp nodig had."

Arya zag verschillende dokters, maar geen enkele ervan kon een medisch probleem vaststellen dat zijn enorme gewicht zou veroorzaken. Ze concludeerden dat zijn ongezonde dieet waarschijnlijk aan de basis ligt van zijn problemen.

Eten en slapen
Nou ja 'dieet'; zo kan je zijn eetgewoonten bezwaarlijk noemen. Volgens zijn ouders is de jongen constant hongerig en eet hij enorm veel. "Hij eet twee grote maaltijden voor volwassenen in een keer, en doet dat vijf keer per dag. Hij is altijd moe en klaagt voortdurend over ademtekort. Eigenlijk eet en slaapt hij alleen maar, en af en toe kruipt hij een paar uren in bad."

De Indonesische jongen is nu zo zwaar dat hij niet meer naar school gaat, omdat hij niet meer kan wandelen. "Na een paar stapjes verliest hij zijn evenwicht", aldus zijn moeder. Hij draagt ook enkel een sarong rond zijn middel, omdat hij in geen enkele kledingmaat meer past.

Financiële problemen
De ouders van Arya hebben intussen ook financiële problemen gekregen. Het gezin heeft moeite om al het voedsel dat hun kind naar binnen speelt te betalen, en moest al geld lenen om hem te blijven voeden. Ze hebben de jongen nu op een strikt crashdieet gezet van bruine rijst, in de hoop dat zijn gewicht opnieuw wat normalere proporties aanneemt. "Geen enkele ouder wil stoppen met zijn kind te voeden, maar we weten niet wat we anders moeten doen", aldus de hopeloze ouders. "We hopen dat hij op een dag weer helemaal normaal is."