Zwaarst verminkte slachtoffer Charleroi is zelf moslima

Photo News
Islamitische Staat heeft gisteren herhaald dat zij achter de aanslag met een machete in Charleroi zit. Als dat klopt, heeft de terreurgroep alweer bloed vergoten van iemand voor wie ze beweert op te komen. Het is immers een moslima die het zwaarst werd verminkt. "Maar Hakima houdt zich sterker dan ooit", zegt haar familie.

"We weten ook niet waarom de dader mijn zus aanviel. Net als de dader is zij geboren in Algerije. Maar of haar Algerijnse roots het motief zijn? Dat weten wij ook niet", zegt een broer van Hakima. Zijn 44-jarige zus werkt al vijftien jaar bij de politie van Charleroi. Momenteel behoorde ze bij het team dat zedenzaken onderzoekt. Ze was zaterdag het eerste slachtoffer van de man met de machete. Hij sloeg haar met zijn kapmes vol in het gelaat. Ze liep daarbij van oor tot oor verwondingen op. Hakima onderging een eerste reconstruerende ingreep en zal zeker nog meer chirurgie nodig hebben.

"Het gaat beter met mijn zus", zeg haar broer. "Veel beter zelfs." De familie verzamelde gisteren in Montigny-le-Tilleul in het ouderlijke huis, vlak naast dat van de gewonde agente. "Hakima is een Rambo. Ze houdt zich sterk. Ze toont zich nu nog sterker dan ooit." Vandaag zal ze trouwens koning Filip op bezoek krijgen, die haar een hart onder de riem komt steken en nadien ook het commissariaat zal aandoen, waar hij onder meer met collega-agenten zal spreken.

Lees vandaag alles over de toestand van de agentes en het lopende onderzoek in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Sms HLN naar 6630 (kost €1) en proef 3 weken.