Zuiderse winterfavoriet: couscoussalade met boerenkool, granaatappel en kalkoen

Perfect voor jouw restjes kalkoen

Was de kalkoen indrukwekkend lekker... en groot? Perfect, de dag nadien maak je met de restjes deze heerlijke zuiderse couscoussalade met een winterse knipoog.

Ingrediënten (4 personen):
200 gr couscous
2 handen gewassen boerenkool
1 granaatappel
Handvol platte peterselie
Restje gebraden kalkoen  

Dressing:
1/2 teentje look
1 el honing
1 tl graantjesmosterd
Sap en zeste van 1/2 citroen
Olijfolie
Peper en zout

Stap voor stap:
- Maak de couscous volgens de instructies op de verpakking klaar en laat afkoelen.
- Snijd de gewassen boerenkool in repen en hak de peterselie fijn.
- Ontdoe de granaatappel van zijn pitten.
- Maak de dressing door het halve teentje look te pletten en te mengen met de honing, mosterd, citroensap en -zeste en een flinke geut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de afgekoelde couscous met de boerenkool, platte peterselie en de overgebleven kalkoen.
- Giet er (een deel van) de citroendressing over, meng goed dooreen. Werk af met de granaatappelpitten en dien onmiddellijk op.

Meer recepten en tips om voedselverlies tegen te gaan vind je op www.koelkastinorde.be

Laat al dat overgebleven lekkers van de kersttafel niet verloren gaan. Check ook deze verrassende recepten met restjes zalm, gegrilde groenten en brood.