Een onderzeeër van 3.000 ton van het Zuid-Koreaanse leger, genoemd naar activist Ahn Chang-ho en aangedreven door een dieselmotor. De nieuwe ballistische raket die vanop een onderzeeër kan worden gelanceerd, moet Zuid-Korea beschermen tegen de buren van Noord-Korea.
Volledig scherm
Een onderzeeër van 3.000 ton van het Zuid-Koreaanse leger, genoemd naar activist Ahn Chang-ho en aangedreven door een dieselmotor. De nieuwe ballistische raket die vanop een onderzeeër kan worden gelanceerd, moet Zuid-Korea beschermen tegen de buren van Noord-Korea. © AFP

Zuid-Korea test ballistische raket die vanop onderzeeër kan worden afgevuurd

Zuid-Korea heeft vorige week voor het eerst testlanceringen uitgevoerd met een zogeheten SLBM (Submarine-launched ballistic missile), een ballistische raket die vanop een onderzeeër kan worden afgeschoten. Dat heeft het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap gemeld.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Brits parlementslid (69) overleden na mesaanval in kerk, politie spreekt van terreurdaad
  Play

  Brits parlements­lid (69) overleden na mesaanval in kerk, politie spreekt van terreur­daad

  In het Verenigd Koninkrijk is een parlementslid overleden na een mesaanval in een kerk in zijn kiesdistrict in Leigh-on-Sea. De 69-jarige David Amess werd meerdere keren gestoken door een man die kwam binnengelopen tijdens een burgerraadpleging in de kerk. Het conservatieve parlementslid ging daar in gesprek met mensen uit het district. Een 25-jarige verdachte is opgepakt. Op de plaats van de steekpartij is ook een mes gevonden. De politie bevestigt dat het om een terreurdaad gaat.