Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © EPA

Zorgeloos reizen met het coronacertificaat in het vooruitzicht: dit is wat u moet weten voor vertrek

De nood aan vakantie is groter dan ooit. Bijna 7 op de 10 Belgen (67%) willen deze zomer voor hun vakantie reizen. Maar hoe verloopt dat in een overgangsfase naar het normaal? Wanneer moet ik me nog laten testen? Volstaat een vaccinatieprik? Hoe verkrijg ik dat langverwachte Europees coronacertificaat? En vooral: zal ik nog in quarantaine moeten? Dit is wat u moet weten om binnenkort gerust op vakantie te vertrekken.

51 reacties

 • Katrien Heyvaert

  1 jaar geleden
  Krijgen we info over welke app het gaat? Of hier een mail over wanneer we dit certificaat krijgen? Ik vertrek 1juli om 17u
 • boudewijn schepers

  1 jaar geleden
  Het corona paspoort komt er pas vanaf 1/7/
 • GUY VANHOVE

  1 jaar geleden
  er is nog heel veel onduidelijkheid over kinderen,.. gisteren hoor je op het nieuws dat kinderen een speekseltest zouden mogen afleggen maar op de website van de overheid lees je pcr testen 72u .. Het zal snel heel duidelijk moeten worden voor mensen geweigerd worden op vluchten en met hun kinderen..
 • Yvette Van De Moortele

  1 jaar geleden
  Waar gaan we dat vaccinatie paspoort moeten halen dan
 • Juliette Francois

  1 jaar geleden
  Dat vaccinatiekaartje is niks waard en helemaal geen geldig certificaat. Komt daar nog eens bij dat elke Europese lidstaat nog eens eigen regels hanteert. Het is perfect mogelijk dat volledig gevaccineerden een PCR test moeten voorleggen bij aankomst. Doe je dat niet dan mag je je vakantie in quarantaine doorbrengen in je hotel! De Belgische maatregelen gaan enkel over de terugkomst en de vrijstellingen voor volledig gevaccineerden in geval van code rood!