(archieffoto) Frankrijk telt over het hele grondgebied zo'n vier miljoen H.L.M.'s (sociale woningen). Niet zelden gaat het om woontorens in de beruchte banlieues.
Volledig scherm
(archieffoto) Frankrijk telt over het hele grondgebied zo'n vier miljoen H.L.M.'s (sociale woningen). Niet zelden gaat het om woontorens in de beruchte banlieues. © reuters

Zoon (19) veroordeeld voor drugsfeiten: Franse moeder vliegt uit sociale woning

NICEEen vrouw moet haar sociale woning in de Zuid-Franse stad Nice verlaten na de gerechtelijke veroordeling van haar negentienjarige zoon. Die kreeg 20 maanden cel wegens drugshandel. Na een klacht van het socialeverhuurkantoor om het recht te verkrijgen de huurders uit het appartement te zetten, heeft de rechter het verzoek op 13 juli ingewilligd, raakte eind augustus bekend. Volgens verschillende kranten gaat het om een primeur in Frankrijk.

18 reacties

 • Abdel Alaoui

  3 maanden geleden
  Die moeder moet niet gestraft worden vind ik
 • André Gijbels

  3 maanden geleden
  Dat ze hier ook eens gaan beginnen te doen op de huurders op sociale woningen en OCMW woningen, veel hebben er geen recht op,veel hebben een 2 de woonst in het buitenland en rijden met zware auto's rond,en toch hebben ze geen geld, toch raar eigenlijk.
 • Karina Van Tendeloo

  3 maanden geleden
  Beschadigingen aan sociale geboyw moeten bestraft worden. In België heeft men daar ook jaren geduld mee. Kan niet
 • Nikolaas Bouman

  3 maanden geleden
  Prima uitspraak. Hopelijk gaan ouders nu beter letten op wat hun kinderen uitspoken. Niet langer de ogen sluiten!
 • Dusan Dostal

  3 maanden geleden
  Groot gelijk. Probeer een keer iets te huren aan een normale prijs als je alleen bent met een goed beroep in België. Onmogelijk. Dus ik vindt dit ook niet meer dan normaal.
 1. Ook in Zwitserland eerste mogelijke geval van omikronvariant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronvariant”
  40

  Ook in Zwitser­land eerste mogelijke geval van omikronva­ri­ant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronva­ri­ant”

  De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De ontwikkelingen van zondag 28 november helees je hier in ons liveblog.
 2. Jules Hanot schrijft een brief aan Gunther Levi (45): “Er is nog veel leven na Familie”
  PREMIUM
  Showbizz

  Jules Hanot schrijft een brief aan Gunther Levi (45): “Er is nog veel leven na Familie”

  In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week wil hij acteur en Romeo-zanger Gunther Levi (45), die onverwacht na 22 jaar zijn ontslag kreeg als Peter Vandenbossche in ‘Familie’, een hart onder de riem steken. “Als de dag van gisteren herinner ik me hoe jij als opvolger van ‘Peter de Eerste’, Eric Goossens, op wonderlijke wijze opstond uit de doden.”