(archieffoto) Frankrijk telt over het hele grondgebied zo'n vier miljoen H.L.M.'s (sociale woningen). Niet zelden gaat het om woontorens in de beruchte banlieues.
Volledig scherm
(archieffoto) Frankrijk telt over het hele grondgebied zo'n vier miljoen H.L.M.'s (sociale woningen). Niet zelden gaat het om woontorens in de beruchte banlieues. © reuters

Zoon (19) veroordeeld voor drugsfeiten: Franse moeder vliegt uit sociale woning

NICEEen vrouw moet haar sociale woning in de Zuid-Franse stad Nice verlaten na de gerechtelijke veroordeling van haar negentienjarige zoon. Die kreeg 20 maanden cel wegens drugshandel. Na een klacht van het socialeverhuurkantoor om het recht te verkrijgen de huurders uit het appartement te zetten, heeft de rechter het verzoek op 13 juli ingewilligd, raakte eind augustus bekend. Volgens verschillende kranten gaat het om een primeur in Frankrijk.

18 reacties

 • Abdel Alaoui

  1 maand geleden
  Die moeder moet niet gestraft worden vind ik
 • André Gijbels

  1 maand geleden
  Dat ze hier ook eens gaan beginnen te doen op de huurders op sociale woningen en OCMW woningen, veel hebben er geen recht op,veel hebben een 2 de woonst in het buitenland en rijden met zware auto's rond,en toch hebben ze geen geld, toch raar eigenlijk.
 • Karina Van Tendeloo

  1 maand geleden
  Beschadigingen aan sociale geboyw moeten bestraft worden. In België heeft men daar ook jaren geduld mee. Kan niet
 • Nikolaas Bouman

  1 maand geleden
  Prima uitspraak. Hopelijk gaan ouders nu beter letten op wat hun kinderen uitspoken. Niet langer de ogen sluiten!
 • Dusan Dostal

  1 maand geleden
  Groot gelijk. Probeer een keer iets te huren aan een normale prijs als je alleen bent met een goed beroep in België. Onmogelijk. Dus ik vindt dit ook niet meer dan normaal.