Zijn reis met een speciaal op afstand bestuurbaar voertuig, geïmporteerd uit België, begon vrijdagavond. De tocht duurde 10 uur.
Volledig scherm
Zijn reis met een speciaal op afstand bestuurbaar voertuig, geïmporteerd uit België, begon vrijdagavond. De tocht duurde 10 uur. © Egyptian Ministry of Antiquities/AFP

Zonneboot van farao Cheops met speciaal Belgisch voertuig overgebracht naar Groot Egyptisch Museum

De intacte zonneboot van de Egyptische farao Cheops, die zo'n 4.600 jaar oud is, is overgebracht naar het Groot Egyptisch Museum. Dat heeft het Egyptische ministerie van Oudheden zaterdag bekendgemaakt. Het museum nabij de piramides van Gizeh zal binnenkort worden ingehuldigd.

5 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 maanden geleden
  Kan men die boot niet vooruit trekken zoals vroeger? Om het historisch correct te houden?
 • Lea Hendrikx

  3 maanden geleden
  Prachtig!
 • Ives Ameel

  3 maanden geleden
  Ere wie ere toekomt !
 • Eduard Dierckx

  3 maanden geleden
  Prachtig, nu eindelijk Zawi Hawass (voor zij die dit volgen) in een laatste video na jaren van ontkenning heeft toegegeven dat deze hele beschaving afkomstig is van een buitenaards ras dat toen op deze planeet leefde.
 • Foexie

  3 maanden geleden
  Moet het niet zonneNboot zijn?! Want koekepan moest ook koekeNpan worden terwijl je er ook maar één tegelijk mee kan bakken!
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. GEZIEN? ‘Saar in het bos’: “De breinbrekers over intieme hygiëne waren het spannendste dat we te zien kregen”
  PREMIUM
  TV

  GEZIEN? ‘Saar in het bos’: “De breinbre­kers over intieme hygiëne waren het spannend­ste dat we te zien kregen”

  Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Saar in het bos’ op Eén, een realityreeks waarin Saartje Vandendriessche 21 dagen probeert te overleven in - jawel - een bos. “Gelukkig had de presentatrice ervaring met maffen in barre omstandigheden. ‘Bij de VRT leg ik me vaak een halfuurtje op de grond en dan vertoef ik vliegensvlug in dromenland’, biechtte ze op.”