Ga naar de mobiele website
^ Top

Zondag ziet Clouseau er anders uit: "Als Koen niet kan, moet zus Veerle depanneren"

Medialaan
Na zijn solozang in 'Liefde Voor Muziek' treedt Kris Wauters (52) zondag opnieuw op de voorgrond, zonder broer Koen. Voor radiozender Joe zingt hij met zijn zus Veerle (53) een duet in Bobbejaanland. "Heel tof om te doen", vindt Kris zelf. "Maar geen paniek: ik heb niet de ambitie om de nieuwe Koen te worden", lacht hij.

Maandagavond deed Kris al monden openvallen toen hij in 'Liefde Voor Muziek' het nummer 'Zijn' van rapper Gers Pardoel begon te zingen. Kris kan óók zingen, en goed! "Dat was eens leuk. En een verrassing voor de meeste mensen, ja, terwijl ik soms op het podium met Clouseau ook al wel eens een nummertje zing", lacht Kris. "Maar nu kwam dat eigenlijk heel toevallig. We moesten voor 'Liefde Voor Muziek' zeven nummers schrijven in een vrij korte tijd, waardoor Koen en ik het werk verdeeld hadden. Ik heb op dat nummer van Gers een tekst geschreven. Toen ik het resultaat aan Koen liet horen, dachten we allebei direct: 'het is goed zo'. Koen zei dat ik het gewoon moest zingen tijdens het programma", vertelt Kris.

Terug naar 1984
Zondag staat hij opnieuw zonder broer Koen op het podium. Voor de Heilige Broer- en Zusdag van Joe - de zender waar Kris op zaterdagvoormiddag een eigen programma heeft - in Bobbejaanland gaat hij met zijn zus Veerle optreden. "Ook weer toevallig", lacht Kris. "Normaal zou ik met Koen een paar nummers moeten zingen, maar hij kan niet omdat hij tv-opnames heeft", legt Kris uit. "Toen stelde Sven Ornelis voor dat ik het aan mijn zus Veerle zou vragen. Zij stond in 1984 mee op het podium van Clouseau. In de beginjaren zong onze Koen eens, dan ons Veerle, Bob Savenberg of ik. Sven wist dat nog."

Kris Wauters en zijn zus Veerle (beelden uit 'Kroost')
VIER Kris Wauters en zijn zus Veerle (beelden uit 'Kroost')

Omdat het voor Veerle dertig jaar geleden is dat ze nog op een podium gezongen heeft - ze is in het dagelijkse leven vroedvrouw - hapte ze niet direct toe. "Ze moest er wel even over nadenken, ja. Maar ze dacht dat het kleinschalig was, gewoon in de radiostudio van Joe. (kucht) Euh, niet dus", lacht Kris. "Op een podium, in Bobbejaanland, voor een echt publiek: daar schrok ze wel even van."

Wat ze gaan zingen, weten broer en zus nog niet. "Zaterdag gaan we repeteren. We gaan sowieso twee nummers brengen. We zullen ook echt sámen zingen, dus niet iemand de lead en de andere de backings", aldus Kris. Een vervolg op het broer/zus-duet komt er al zeker niet. Zelfs niet als het publiek hun optreden naar meer vindt smaken. Kris: "Het zal heel leuk worden, maar dit is eenmalig."

En nu solo?
Na zijn solopassage in 'Liefde Voor Muziek', zijn optreden met zus Veerle voor Joe, zijn eigen radioprogramma voor die zender en zijn juryplaats in 'The Band' stapelen de soloprojecten zich op voor Kris. Maar een solocarrière zit er niet direct in. "Dit zijn allemaal leuke dingen om te doen. En zeg nooit nooit natuurlijk. Maar nu plots alleen gaan zingen, zonder Koen, nee, dat niet. Ik denk dat iedereen wel weet dat Clouseau één hele goede zanger heeft en dat zal zo blijven. Dát is Clouseau", besluit Kris.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug