Zomertip: slaap eens met de kinderen in de plantentuin van Meise

kos
Geen verre reisplannen deze zomer, maar wel zin om er met het gezin dicht bij huis op uit te trekken? Dan hebben wij alvast een prima tip. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus krijgen 200 gezinnen de kans om voor het eerst te overnachten in de Plantentuin Meise, onder de noemer WonderWeekend. Het initiatief voor deze actie komt van 4 jonge vaders.

4 jonge vaders, met samen 9 kinderen tussen de 3 en de 12 jaar, starten samen WonderWeekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de Plantentuin in Meise mogen 200 gezinnen overnachten op het prachtige grasveld tussen de collectie eiken: per 2 in een kartonnen tent - die je uiteraard eerst zelf beschilderd hebt - of met de hele familie in een prachtige tipi.

Meer dan alleen maar slapen

Naast slapen, beleef je tijdens WonderWeekend alles nét iets anders: zo mag de hele familie voor één keer - ja, ook de ouders - met de handen eten in het Restaurant Zonder Bestek. En kijkt jong en oud met verbazing hoe de acrobaten van Suspend's letterlijk vertikaal tegen de muren van het kasteel dansen. Als de avond valt eerst nog samen hout klieven, vuur maken en met een marshmallow aan een spiesje genieten van een troubadour die nog komt aanschuiven. Voor één keer mag iedereen een beetje langer opblijven, en maak je nog een nachtelijke wandeling door de prachtig uitgelichte serres of zoek je op de hoogste toren van het kasteel naar de Grote Beer. Om de volgende ochtend te ontwaken in de mooiste tuin van het land en in alle rust nog samen te ontbijten op een levend picknick-kleed.

Geen klassiek festival

WonderWeekend belooft alvast geen 'klassiek' festival te worden. Niet alleen qua sfeer en programmatie tijdens het weekend zelf, maar ook qua organisatie in het algemeen. Zo wordt minstens de helft van de winst geschonken aan SOS Kinderdorpen, de organisatie die kinderen die er alleen voor staan opvangt en een nieuwe thuis en familie geeft.

kos