Zoekactie in kanaal naar vermiste kickbokser Marc de Bonte levert niets op

In het Wilhelmina- en Beatrixkanaal in het Nederlandse Best (Noord-Brabant) heeft de politie vandaag uren gezocht naar sporen van de sinds vrijdag vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte. Tot nu toe zonder resultaat.

De zoekactie gebeurt met sonarapparatuur en een speurhond op het water. Ook in struiken achter de woningen aan de Wilhelminakanaalstraat, waar zondag de auto van de 26-jarige kickbokser werd gevonden na een tip van een getuige, wordt gezocht. Inmiddels hebben vrienden een beloning van 3.500 euro uitgeloofd voor tips waardoor De Bonte wordt gevonden.

De Bonte vertrok vrijdagavond van een feestje van het fitnesscentrum Training Unit in de gemeente Bladel waar hij werkte naar Turnhout. Daar stuurde hij om 00.50 uur nog een whatsapp-bericht naar zijn vriendin Marly in Best dat hij zo naar huis zou komen. Maar hij kwam er nooit aan.

De politie tast in het duister. Op de vraag of hij bekend was bij de politie of in het criminele circuit, wil de woordvoerster niet ingaan. "We hebben geen aanwijzingen die zijn plotselinge verdwijning verklaren. We zijn bezig het plaatje rondom hem in beeld te brengen. Het is een zorgelijke vermissing."

Volgens de politie was de vindplaats van de auto reden om in het kanaal te gaan zoeken naar de 26-jarige De Bonte. "De zoektocht van vandaag heeft niets opgeleverd. Helaas ook geen nieuwe aanknopingspunten", aldus een politiewoordvoerster.

Het programma 'Opsporing Verzocht' van AVROTROS besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak. "We hebben ook extra beelden die we in de uitzending laten zien."

Foto DLC
Bert Jansen

Ambities

Ook zijn baas en trainer Ludo Kaethoven heeft geen idee wat er gebeurd kan zijn. Hij denkt niet dat De Bonte zichzelf iets heeft aangedaan. "Hij had zoveel ambities en leuke dingen op de planning."

De Belg zou op 10 december in China vechten om de wereldtitel tot tachtig kilogram en half februari in Eindhoven voor de titel tot 85 kilogram. En het clichébeeld van de kickbokser van verkeerde contacten? Dat soort dingen kun je nooit volledig uitsluiten, hoe goed je iemand ook kent, zegt Kaethoven. "Maar ik steek m'n hand voor 'm in het vuur."

Over de zoekactie: "We blijven het proberen. Marc mocht van mij ook nooit bij de pakken neer gaan zitten."

De kickbokser won een bronzen medaille bij de IFMA World Championships in 2010 en een zilveren medaille in 2012 als amateur. Met Kaethoven bereidde hij zich voor op diverse gevechten, onder meer in Eindhoven.