Zo verwen je al je zintuigen

RF
Er zijn zo van die momenten dat je plots ervaart dat je lééft. Je hoort de wind in de bomen, je proeft een hemelse smaak of je ziet iets groots. Goesting ging op zoek naar adressen die alles in huis hebben om je zintuigen te verwennen, stuk voor stuk, met telkens een andere ervaring.

Proeven: shake it!

'Bartenders on the Road' verheft met een interactieve cocktailworkshop je bartenderskills tot een hoger niveau. Inter­actief in die zin dat je ook zélf aan het werk wordt gezet. Eerst leer je bij over verschillende soorten rum en zie je hoe een aantal basiscocktails gemaakt worden, zoals mojito en caipirinha. Ook passeren speelse varianten als strawberry mojito de revue. Daarna moet je zelf een cocktail uit je mouw schudden. Er wordt gecrusht, geproefd, geshaket en gestirred. Niet altijd met fantastisch resultaat als gevolg, maar je gaat wel naar huis met een goede basiskennis voor de volgende cocktailparty!

Cocktailworkshop door Bartenders on the Road.
www.bartenders-on-the-road.com.

Je gaat naar huis met een goede basiskennis voor de volgende cocktailparty.

RF
RF

Ruiken: snuiven aan hout en amber

Geuren zijn intens en direct en kunnen levendige herinneren oproepen. Om een geur te kiezen die bij je past, kan je naar een 'parfumdegustatie' bij In Fine gaan. Uit meer dan vijftig (!) geuren, van frisse bloemen, sauna-achtige eucalyptus en kruidig hout tot kitscherige rozenparfums maak je eerst intuïtief een selectie. Je vier favorieten mag je 'passen', net als een kledingstuk, waarbij wat parfum op armen en schouders komt, om dan je nummer één te kiezen. En zalig ruikend buiten te wandelen.

In Fine, Grote Markt 19, 2000 Antwerpen.
www.parfumeur.be.


RF

Horen: de stilte

Wist je dat er zoiets bestaat als stiltegebieden? Je hoort er maximaal 40 decibel en de geluiden van de natuur overheersen. In Weert en Hingene kan je in zo'n gebied een stiltepad volgen, dat het bos in gaat. In de folder van het stiltepad staan allerlei leuke opdrachten, waaronder luisteren naar de stroming van de boomsappen. Je zoekt daarvoor een dikke boom met een gladde schors en als je even blijft luisteren, hoor je heel subtiel iets klotsen. Ook een leuke verrassing zijn de hangmatten, zomaar midden in het populierenbos. Zacht wiegend hoor je er de blaadjes ritselen en kijk je naar de voorbijglijdende wolken.

www.stiltegebieden.be.

Een leuke verrassing zijn de hangmatten, zomaar midden in het populierenbos.

RF
RF

Zien: gniffelen aan zee

Als je binnenkort een dagje in Knokke vertoeft, spring dan zeker een halfuurtje binnen in het Sincfalamuseum. Daar hangt nog tot 30 september de toonstelling 'Aan de rand van België' van fotograaf Jean-Jacques Soenen. "De kust ligt natuurlijk aan de rand van België. Maar de titel is ook een knipoog naar de dingen die sommige toeristen doen tijdens een vrije dag. Die durven al eens op de rand van het verstandelijke te balanceren", lacht coördinator Thomas Hoeberigs. Een vleugje humor of dramatiek is dus nooit ver weg. Dat maakt de foto's van Jean-Jacques Soenen heel plezierig en voor iedereen toegankelijk.

Fototentoonstelling 'Aan de rand van België', nog tot 30 september, Sincfala, Museum van de Zwinstreek, Pannenstraat 140, 8300 Knokke-Heist.

RF

Voelen: absolute harmonie

Hotel en wellnesscentrum Wu Wei is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Kortrijk en dat is absoluut terecht. Hoewel je op een wandelafstandje van het station zit, glijdt het gedruis en geraas van het dagelijks leven meteen van je af zodra je deze oase van rust binnenstapt. Je kan er voor een detoxarrangement kiezen, of een workshop Oosterse bewegingskunst. En dan moet de verwennerij nog beginnen. Zweten in de hamam en drie sauna's, af en toe een duik in het zwembad... Met als kers op de taart een kruidenstempelmassage. Zaliger dan een week verlof!

Wu Wei, Kongoweg 23, 8500 Kortrijk.
www.wuwei.be.

RF

Intuïtie: yoga voor beginners

Een privéles bij 'Sante Magic' introduceert je in de Hatha-variant van yoga. In een uur tijd verander je achtereenvolgens in een hond, een krijger en een koe, en worden je nieren gemasseerd, je borst geopend en je strottenhoofd gezuiverd. Er is ook ruimte om eventjes helemaal naar binnen te keren. Want nog meer dan naar links en naar rechts plooien en op je 'oceaan-ademhaling' letten, draait yoga om lichamelijke en geestelijke balans. 'Zit dat helemaal goed en slaag je erin om naar jezelf te luisteren, dan scherpt dat vanzelf je intuïtie aan', belooft instructrice Sarah.

Sante Magic, Vaartstraat 155, 3000 Leuven.
www.santemagic.be.
Op 6 en 7 juni kun je alle lessen gratis uittesten.

Nog meer dan naar links en naar rechts plooien, draait yoga om lichamelijke en geestelijke balans.

Greetje Van Buggenhout