Het kleine leeuwenwelpje.
Volledig scherm
Het kleine leeuwenwelpje. © Pairi Daiza

Zo schattig: klein leeuwtje geboren in dierenpark Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza heeft de geboorte aangekondigd van een klein leeuwtje. Het welpje kwam op 23 september ter wereld, maar het nieuws werd nu pas bekendgemaakt. Het gaat om een mannetje en de verzorgers hebben hem Kimbo genoemd. Moeder en kleintje stellen het goed. 

12 reacties

 • nicole vandeghinste

  3 dagen geleden
  Fantastisch zo 'n mooi diertje, het gaat je goed, ik zie zo graag dieren
 • MARCEL VAN DEN EYNDE

  4 dagen geleden
  @ Christelle Vandermaelen: Ja want in de wildernis leven en opgejaagd worden door stropers is een veel beter vooruitzicht. Pairi Daiza is 1 van de weinige plaatsen waar het dier enorm veel ruimte krijgt en de aanpassing naar natuurlijke habitat verzekerd is. Alsook de zekerheid dat de soort niet uitgeroeid wordt.
 • Wim Baert

  4 dagen geleden
  Meer van dit soort nieuws aub? Maakt normale mensen vrolijk.
 • OLIVIER LAUWERS

  4 dagen geleden
  1 welpje maar ? Ik dacht dat alle poezen er minstens 3 a 6 werpen.
 • Annette Van Meervelde

  4 dagen geleden
  hopelijk wordt het op zijn manier gelukkig. Al is Pairi Daiza nog zo slecht niet als dierenpark.
 1. Wie helpt Thijs (26)? “Ik wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, pletten, verkopen en dan alles aan twee goede doelen schenken”
  Meerle

  Wie helpt Thijs (26)? “Ik wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, pletten, verkopen en dan alles aan twee goede doelen schenken”

  Thijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...
 1. Pandatweeling viert tweede verjaardag en zal nu gauw gescheiden worden van moeder
  PREMIUM

  Pandatwee­ling viert tweede verjaardag en zal nu gauw gescheiden worden van moeder

  Bao Di en Bao Mei, de pandatweeling van Pairi Daiza, is twee jaar geworden. Uiteraard hoorde daar een verrassingscadeau bij. Maar de verjaardag betekent ook dat het duo nu heel gauw van zijn moeder gescheiden zal worden. Anders komt er ruzie in het huishouden. “Bovendien, zolang mama Hao Hao haar kinderen kan ruiken, kan ze niet opnieuw zwanger worden”, weet Sven Watthy van het dierenpark.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.