Zo raakt je oude iPhone vlot verkocht

De prijs van oudere iPhone-modellen zakt gemiddeld met 20 procent voorafgaand aan de lancering van een nieuw model.
REUTERS De prijs van oudere iPhone-modellen zakt gemiddeld met 20 procent voorafgaand aan de lancering van een nieuw model.
Heb je je zinnen gezet op de nieuwe iPhone 6? Met deze tips krijg je je oude Apple-speeltje vlot verkocht.

De prijs van tweedehands iPhones zit al enkele weken in dalende lijn, nu Apple vandaag zijn nieuwe iPhone 6 lanceert. Volgens de tweedehands gadgetwebsite Gazelle dalen de prijzen voor oude iPhones met gemiddeld 20 procent in de maand voor de lancering van een nieuw model. NextWorth, dat tweedehands elektronica koopt en verkoopt, hield de verkoopscijfers van eBay in de gaten rond de introductie van de iPhone 5S en 5C in september 2013. Daaruit bleek dat de prijzen voor oude toestellen tot 40 procent daalden in de drie maanden voor en na de lancering.

Maar het is niet allemaal kommer en kwel. Aangezien steeds meer mensen hun iPhone willen verkopen, zijn er ook meer mogelijkheden om je toestel te slijten. Het loont dan ook om niet halsoverkop je smartphone te verkopen, maar om eerst wat rond te shoppen. De prijs die je voor je oude gsm krijgt, is uiteraard afhankelijk van de conditie waarin hij verkeert. Heb je de originele verpakking en alle accessoires nog, is dat een pluspunt.

Zonzoo.be
Zonzoo haalt je oude toestel bij je thuis of op kantoor op wanneer jij het wil. Na controle van het toestel krijg je het geld op je rekening gestort. Voor een nog werkende iPhone 5 (32GB) bieden ze 185 euro.

rv

Cash4Mobile.nl
Zij betalen je 240 euro voor een nog werkende iPhone 5 (32GB). Je moet je toestel zelf opsturen via het postkantoor. Je krijg je geld binnen de zeven werkdagen nadat je een bevestigingsmail hebt ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van het bedrag aan een goed doel te schenken.

Kapaza.be/2dehands.be
Via Kapaza of 2dehands.be zet je zelf je iPhone online, bepaal je zelf je prijs en word je rechtstreeks door kopers gecontacteerd.

eBay
Via veilingwebsite eBay kunnen potentiële kopers bieden op jouw toestel, waardoor je een goede prijs krijgt. Nadeel is wel dat je wat geduld zult moeten oefenen.

rv