Zo moeder, zo dochter: MilliAnna komt ter wereld met witte pluk haar

Kos
MilliAnna is nog maar 1,5 jaar oud, maar nu al pronkt ze met een witte pluk haar tussen haar zwarte krullen. Net als haar mama, oma én overgrootmoeder trouwens. Boosdoener is poliosis, een uiterst zeldzame aandoening waardoor er geen of niet genoeg pigment in het haar zit. Ook aan haar beide knieën heeft ze zo'n grote witte vlek.

"We weten niet hoever die 'moedervlek' teruggaat in de tijd, want mijn grootmoeder werd als kind geadopteerd", aldus de 23-jarige Brianna uit Ridgeland (South Carolina). "Ik hoopte wel al dat MilliAnna het zou erven. Mijn jongere zus had het bijvoorbeeld niet, dus ik was helemaal niet zeker. Maar toen ze haar bij de geboorte in mijn armen legden, zag ik het meteen. Ik was enorm gelukkig."

Kos

Al zijn er ook nadelen aan verbonden. "Als we samen op stap zijn, worden we vaak tegengehouden. Meestal vind ik dat leuk en beantwoord ik alle vragen met plezier, maar het kan ook wel eens te veel worden. Als ik echt gehaast ben bijvoorbeeld."

Kos

Brianna hoopt dat haar dochter die unieke look ook later nog zal appreciëren. "Mij hebben ze als kind 'stinkdier' genoemd vanwege de gelijkenis. Ik zat daar toen wel mee in mijn maag. Maar naarmate ik ouder werd, gaf dat unieke kenmerk me steeds meer vertrouwen. Ik ga mijn dochter duidelijk maken dat ze mooi en speciaal is, de gemene commentaren moet ze links laten liggen."

Kos