De vaccins blijken al een serieuze invloed te hebben op het aantal besmettingen en sterfgevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vaccins blijken al een serieuze invloed te hebben op het aantal besmettingen en sterfgevallen. © AP

Zo goed werken de vaccins: minder zieke patiënten, minder besmettingen, minder sterfgevallen en meer antilichamen

Minder sterfgevallen bij 80-plussers, minder felle ziektesymptomen en minder besmettingen: dat zijn de gunstige gevolgen van de vaccinaties in landen die al veel verder staan dan wij. De vaccins werken écht, zo blijkt heel duidelijk in onder meer het Verenigd Koninkrijk. Negen op de tien 85-plussers hebben daar al antilichamen tegen het virus. Zelfs na één dosis, dus.

28 reacties

 • egbert vansteenstraeten

  1 maand geleden
  En toch stijgen de cijfers weer? Wie krijgt deze keer de schuld? Draai aan het wiel!!
 • Thomas Hamerlijnck

  1 maand geleden
  Nu zijn er, dank zij de vaccins, zelfs marsorders van Generaal Beke. Plakt hij ook zelf de postzegels? Nog minstens zes maanden ...
 • Gertie Daerden

  1 maand geleden
  Wanneer men enkel antistoffen bepaalt na vaccinatie en niet voor en na vergelijkt, dan speelt men het spel niet eerlijk en ruikt het naar vaccinatiepropaganda. Ik ben de eerste om goede wetenschap toe te juichen, maar zowel mensen die covid hadden, als mensen die niet ziek waren, daar hebben vele al natuurlijke antistoffen. En nu is alles weer ten voordele van het vaccin. Ik mis eerlijke wetenschap in het geheel, en dat zorgt voor toenemende protesten wereldwijd. Mensen zijn niet achterlijk.
 • Bern Vermeulen

  1 maand geleden
  Alleen is Europa zo traag, anders had het virus geen schijn van kans, maar de slechtste factor is Europa en Belgie zelf, onbekwame mensen die de bekwame stokken in de wielen steken, en sjoemelen met cijfers om hun fouten te verdoezelen, de ene minister na de andere toont zijn onbekwaamheid, helaas.
 • Erwin Van Roy

  1 maand geleden
  Als de mensen het hieronder zo veel beter kunnen waarom starten ze dan geen nieuwe partij wie weet wordt je verkozen en kun je het bewijzen. Maar denk goed na je kunt nooit goed doen voor iedereen want jullie denken dat iedereen zoals jullie denkt. Maar ja de Belg hè altijd kritiek geven op alles en iedereen.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten