Ga naar de mobiele website
^ Top

Zijn ghostwriter: "Trump zal zelf opstappen en zich dan tot winnaar uitroepen"

screenshot CNN
Tony Schwartz, de man die de bestseller 'The Art of the Deal' over Trump schreef, denkt dat de Amerikaanse president een fraaie uitweg uit de opstapelende schandalen zal zoeken. "Zelf opstappen en zich dan tot winnaar uitroepen", zo zit Trump volgens Schwartz in elkaar.


"Voor Trump bestaan goed en kwaad niet, enkel winnen en verliezen", zei Schwartz aan Anderson Cooper van CNN. "Op dit moment leeft hij in pure angst om te verliezen. Wat, tussen haakjes, ook zal gebeuren." De auteur is ervan overtuigd dat Trump vroeg of laat een manier zal moeten verzinnen om op te stappen, omdat hij een impeachmentprocedure wil vermijden. "Hij zal zijn verlies willen ombuigen in winst, zoals hij dat zijn hele carrière heeft gedaan."

Nog volgens Tony Schwartz is Trump "serieus ingestort" en zit hij in een soort van impulsieve verdedigings- en overlevingsmodus, waarbij hij niet tot reflectie komt. Een bewijs daarvan ziet Schwartz in het feit dat Trump al begon te schreeuwen tegen zijn schoonzoon en naaste medewerker, Jared Kushner. "Ik denk, eerlijk gezegd, dat zijn kinderen de volgende slachtoffers zullen zijn. Ik kan mij zó inbeelden dat Ivanka prijs zal hebben als ze nu iets verkeerds zegt."

Schwartz spaarde in het verleden ook al zijn kritiek op Donald Trump niet, ook al is hij dus de auteur van Trumps levensverhaal in boekvorm uit 1987, waarvoor hij lang samenwerkte met de president. Hij gaf bovendien gratis advies aan het campagneteam van Hillary Clinton. "Dit is mijn boetedoening voor het creëren van een man die een monster werd", zei Schwartz daarover in september. "Ik voel mij daar al 30 jaar slecht bij." Zijn eigen opbrengsten van 'The Art of The Deal' stort hij door op de rekening van een organisatie die arme immigranten helpt.
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mats Delanghe

  Moeten wij naar da 'laag gezakte' Amerika nog opkijken... Een geilende Hillary nog ni bekomen van haar nederlaag... En een niet begrepen Trump...!??? Zowel de ene als de andere zijn gaga...!

 • st cl

  staatsgeheim aan de russen doorgeven, het is een wonder dat hij nog leeft. er zijn er al voor veel minder gevangen gezet ook. moet je eens nagaan hoe dom die is: staat onder onderzoek voor samenzwering met rusland, nodigt russische minister uit, verklapt hem staatsgeheim. en dan hebben we het nog niet over het ontslag van de man die hem moest onderzoeken. een wonder als die nog 1 jaar president blijft

 • didi elfer

  Blijven mensen hem echt geloven? Leer je verlies aan te vaarden Donaldje. Je zal altijd herinnert worden als de slechste president ooit en ga je nog uitlachen worden voor decennias. Je heb het zelf gezocht leert er nu mee om te gaan zonder te wenen.

 • Rolo Tomasi

  Go Donald! Je bent de beste die de Amerikanen hadden of ooit zullen hebben.

 • Frenz

  Ik kan niet wachten tot deze onbekwame man wordt afgezet of de eer aan zichzelf overlaat. Hij heeft het presidentschap serieus overschat, en had niet zoveel tegenstand verwacht. Met zo'n simplistisch en ongenuanceerd wereldbeeld als dat van Trump geraak je niet ver.

Meld een bug