Zij vieren nu al kerst. De reden waarom is erg pakkend

Twitter/ Daily Mirror
Baby Maxie kirt van blijdschap terwijl hij met zijn vingertjes probeert om een kerstcadeautje open te maken. Maar achter dit lieflijke tafereel met Santa gaat een hartverscheurend verhaal schuil.

Kerst staat voor magische familiale momenten maar voor vader Jay is elke seconde ontzettend kostbaar.

Twee maanden voor de geboorte van zijn zoontje Maxie krijgt de man te horen dat hij uitgezaaide pancreaskanker heeft. Jay vreest dat hij de eerste echte kerst van zijn kind nooit zal meemaken.

Met de hulp van de Britse tabloid 'Sunday Mirror' heeft het gezin een vroege kerst cadeau gekregen. Hun huis in de stad Pevensey (East Sussex) baadt helemaal in kerstsfeer en uiteraard kan Santa niet ontbreken.

Het zijn pakkende momenten voor Jay. Hij ziet hoe zijn zoontje voor het eerst de confrontatie aangaat met enkele sneeuwvlokken die afkomstig zijn van een sneeuwmachine.

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe dankbaar we zijn", zegt hij. "Vandaag moest een speciale dag worden voor ons en Maxie. De foto's zullen een blijvende herinnering zijn voor hem."

"En wanneer hij dit leest, dan hoop ik dat hij een gelukkig leven leidt en geleerd heeft hoe hij om moet gaan met tegenslagen zoals zijn papa dat heeft gedaan", voegt Jay daaraan toe. "Ik wil dat hij beseft dat ik hem altijd zal missen."

Het is Maxie die zijn vader zo veel kracht heeft gegeven. Jay heeft heel wat kaartjes geschreven die zijn zoontje tijdens zijn jeugd zal kunnen lezen.

De Brit beschouwt iedere dag als een geschenk. En hij zal er alles aan doen om de echte kerstviering en de eerste verjaardag van Maxie op 9 januari alsnog mee te maken.