Ziekenhuizen willen vaccinweigeraars schorsen en desnoods ontslaan: “Wie zich niet laat vaccineren, hoort niet thuis in de zorg”

De ziekenhuizen adviseren minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om vaccinweigeraars in de zorg te schorsen en desnoods zelfs te ontslaan. Dat staat in een advies van de Natio­nale Arbeidsraad (NAR) dat De Tijd kon in­kijken en wordt bevestigd bij HLN LIVE. "Er is geen tijd meer te verliezen", zegt Margot Cloet, de topvrouw van ziekenhuiskoepel Zorgnet­-Icuro.

  1. Honderden vluchtelingen willen oversteek naar Engeland wagen: “We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven”
    Play

    Honderden vluchtelin­gen willen oversteek naar Engeland wagen: “We betalen 2970 euro per persoon en riskeren ons leven”

    Er zijn uiteindelijk 27 mensen verdronken gisteren bij de ramp voor de kust van Calais, 27 vluchtelingen die met een rubberbootje probeerden het Kanaal over te steken naar Engeland. Hun bootje sloeg lek en kapseisde. Dit drama zat er aan te komen. Daarover is iedereen die de situatie van de transmigranten volgt het eens. Er waren dit jaar al 47.000 pogingen om het Kanaal over te steken: 25.700 keer lukte dat ook. Maar bijna de helft mislukte dus. Dit bootje vertrok uit Duinkerke. Robin Ramaekers trok naar daar en trof honderden mensen aan, allemaal willen ze het wagen.