Hulplijn 1712 bracht al een poster uit met tips hoe om te gaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
Hulplijn 1712 bracht al een poster uit met tips hoe om te gaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis. © RV

Zeventig procent meer oproepen over geweld bij hulplijn 1712 sinds lockdown

In 2019 kreeg de hulplijn 1712 exact 5.409 oproepen over 7.402 mensen. Hiermee hielp de hulplijn 53 procent meer (mogelijke) slachtoffers ten opzichte van 2014. Vorige week noteerde 1712 zeventig procent meer oproepen in vergelijking met de eerste week waarin de coronamaatregelen van kracht waren. Die oproepen gingen over bijna dubbel zoveel (mogelijke) slachtoffers van geweld. Als antwoord breidt 1712 zijn chat- en telefonische openingsuren en interne capaciteit uit en lanceert de hulplijn een campagne over familiaal geweld.

1 reactie

 • vicky vanderweyen

  2 jaar geleden
  Ik snap het niet zo goed ,wij zitten hier ook al drie weken op elkaars lip,wij hebben nog nooit zoveel de slappe lach gehad als de laatste drie weken,misschien is dat onze manier van heel dat drama verwerken,ik weet het niet.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.