Hulplijn 1712 bracht al een poster uit met tips hoe om te gaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
Hulplijn 1712 bracht al een poster uit met tips hoe om te gaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis. © RV

Zeventig procent meer oproepen over geweld bij hulplijn 1712 sinds lockdown

In 2019 kreeg de hulplijn 1712 exact 5.409 oproepen over 7.402 mensen. Hiermee hielp de hulplijn 53 procent meer (mogelijke) slachtoffers ten opzichte van 2014. Vorige week noteerde 1712 zeventig procent meer oproepen in vergelijking met de eerste week waarin de coronamaatregelen van kracht waren. Die oproepen gingen over bijna dubbel zoveel (mogelijke) slachtoffers van geweld. Als antwoord breidt 1712 zijn chat- en telefonische openingsuren en interne capaciteit uit en lanceert de hulplijn een campagne over familiaal geweld.

1 reactie

  • vicky vanderweyen

    1 jaar geleden
    Ik snap het niet zo goed ,wij zitten hier ook al drie weken op elkaars lip,wij hebben nog nooit zoveel de slappe lach gehad als de laatste drie weken,misschien is dat onze manier van heel dat drama verwerken,ik weet het niet.
  1. Recordaantal besmettingen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

    Recordaan­tal besmettin­gen in Tokio maar olympische bubbel houdt stand

    Vandaag telt Tokio 2.848 nieuwe coronabesmettingen, het hoogste dagaantal ooit en vier keer het gemiddelde aan het eind van vorige maand. Binnen de olympische bubbel lijkt de situatie veel beter onder controle. In Tokio lag de positiviteitsratio op 30 procent, bij de aankomsten op de internationale luchthavens van Japan lag de positiviteitsratio tussen 1 en 25 juli op 0,08 procent. In dezelfde periode werd onder de atleten en bezoekers van de Spelen een positiviteitsratio van 0,02 procent opgetekend. “We houden het testniveau heel hoog en de besmettingsgraad heel laag”, verzekerde Mark Adams, woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité.